Αναστέλεται η εφαρμογή της ρύθμισης Σουφλιά για τους ημιυπαίθριους
Αντισυνταγματική κρίθηκε η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που κτίστηκαν μετά το 1983. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι παράνομα κλεισμένοι ημιυπαίθριοι χώροι, που σύμφωνα με τη ρύθμιση του κου Σουφλιά είχαν ως τώρα δυνατότητα τακτοποίησης. Αρκετοί παραβάτες έχουν ήδη πληρώσει το 10% του ποσού που αναλογεί στην αξία των τετραγωνικών τους μέτρων, βάσει της τιμής ζώνης που ισχύει για κάθε περιοχή, προκειμένω να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.

Σύμφωνα, όμως, με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής παγώνεται η συγκεκριμένη ρύθμιση και συστήνεται στους ιδιοκτήτες να σταματήσουν να σπεύδουν στις Πολεοδομίες για τακτοποίηση.
Έτσι, όσοι έχουν ήδη πληρώσει δε θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, αλλά θα αντιμετωπιστούν σαν ειδικές περιπτώσεις. Όσοι, από την άλλη, έχουν κάνει αίτηση χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πρέπει να περιμένουν δίχως να επιβαρύνονται με κάποια περαιτέρω κύρωση, μέχρι να εξεταστεί ξανά το νέο πλαίσιο. Τέλος για τις καινούριες άδειες θα ισχύει ό,τι και πριν τη ρύθμιση Σουφλιά, ενώ όσοι ημιυπαίθριοι κλείνονται, με οποιονδήποτε τρόπο, θα θεωρούνται πλέον αυθαίρετοι.