Ανησυχία για το κλίμα από την έκθεση του ΟΗΕ
Τα κύματα καύσωνα στη Νότια Ευρώπη θα γίνονται συνεχώς και πιο αισθητά σε περιοχές της Τουρκίας. Στη βόρεια Αφρική η ξηρασία προβλέπεται να εξαπλωθεί περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Τα μικρά νησιωτικά κράτη θα υποχωρήσουν κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Στην Ασία και την Αφρική, οι ξηρασίες και οι καταιγίδες θα δημιουργήσουν ένα εχθρικό περιβάλλον. Αυτά δεν είναι προφητικά λόγια, αλλά γνωστά από την μέχρι σήμερα πιο περιεκτική και σοβαρή αναφορά του ΟΗΕ για το κλίμα που διέρρευσε στον τύπο..

Στην Ευρώπη και πιο ειδικά στην Τουρκία που βρίσκεται μέσα στη ζώνη της Μεσογείου, λόγω της αυξανόμενης θερμότητας ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος. Οι 70000 θάνατοι που προκλήθηκαν το 2003 από τα ρεκόρ θερμοκρασίας θα γίνουν μια κατάσταση ρουτίνας στα μέσα του αιώνα που διανύουμε.

Στη νότια και νοτιοανατολική Ασία οι καταστροφές από τις θύελλες και καταιγίδες θα διπλασιαστούν. Στην ανατολική Ασία οι σημερινές θερμοκρασίες θα σημειώσουν αύξηση κατά 2 βαθμούς στα μέσα αυτού του αιώνα, πράγμα που θα οδηγήσει τις περιοχές αυτές σε αλλαγή κλίματος με αύξηση της υγρασίας.