“Ανθίζει” ο ιατρικός τουρισμός στην Τουρκία
O ιατρικός τουρισμός στην Τουρκία θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους τομείς ανάπτυξης για το μέλλον. Η ανάπτυξη της χώρας ως προορισμός ιατρικού τουρισμού συνεχίζεται.

Ο συνολικός αριθμός των ιατρικών τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία τετραπλασιάστηκαν μεταξύ της περιόδου 2008 και 2012 και ανήλθε σε πάνω από 290.000 τουρίστες το 2013. Ήδη πια μια καθιερωμένη αγορά ιατρικού τουρισμού, η Τουρκία έχει επωφεληθεί από σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές υγείας στον ιδιωτικού τομέα τα τελευταία χρόνια, παρέχοντας στους τουρίστες-ασθενείς μια παγκόσμια κλάση υγειονομικής περίθαλψης σε προσιτές τιμές.

Ο αριθμός των ιατρικών τουριστών που επισκέφθηκαν την Τουρκία κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2014 ανήλθαν σε 162.445 με έσοδα που αγγίζουν τα 328 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια. Μέχρι το 2023, η Τουρκία στοχεύει να προσελκύσει 2 εκατομμύρια διεθνείς ασθενείς, φέρνοντας 20 δισ. δολάρια έσοδα από τον ιατρικό τουρισμό.

Η Τουρκία γίνεται το κέντρο για την μεταμόσχευση μαλλιών του ιατρικού τουρισμού. Μεταμοσχεύσεις μαλλιών στην Τουρκία δεν είναι μόνο για το κεφάλι, αλλά και για τον πρόσωπο. Οι άνδρες που δέχονται τέτοιες υπηρεσίες δεν είναι μόνο από την Αμερική αλλά και από χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ. Οι μεταμοσχεύσεις τριχών στο πρόσωπο είναι είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των ασθενών από την Αραβία. «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, όλα τα αρσενικά μοντέλα σε περιοδικά μόδας έχουν λιγότερα θηλυκά στοιχεία και έχουν πια τρίχες στο πρόσωπο για να είναι πιο αρρενωποί,» σύμφωνα με τον Celik Νουρί, ένας πλαστικός χειρουργός από την Τουρκία.


tourismtoday.gr