Αποφυλακίστηκε ο 16χρονος που συνελήφθη για "προσβολή" του Ερντογάν
Ο 16χρονος μαθητής που είχε συνελήφθη και προφυλακίστηκε την Τετάρτη στο Ικόνιο της κεντρικής Τουρκίας με την κατηγορία της προσβολής σε βάρος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφέθηκε σήμερα ελεύθερος, μετά την προσφυγή που άσκησαν οι συνήγοροί του.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, ο ανήλικος, μέλος ενός κινήματος της Αριστεράς, κατηγορήθηκε ότι «εξύβρισε» τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους χθες στη διάρκεια μιας τελετής μνήμης προς τιμή ενός νεαρού δασκάλου που δολοφονήθηκε από ισλαμιστές το 1930.

Η σύλληψή του Μεχμέτ Εμίν Αλτουνσές προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που κατήγγειλε την "φασιστική παρεκτροπή" της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης, ζητώντας ταυτοχρόνως να αρθούν οι περιορισμοί στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται ένας ανήλικος στην Τουρκία με αυτήν την κατηγορία.

Ο 16χρονος παραδόθηκε από τις αρχές στους γονείς του που τον περίμεναν έξω από το δικαστικό μέγαρο του Ικονίου, μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι CNN-Turk.

ΑΜΠΕ