Αρχές Σεπτεμβρίου η τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα
Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών επαφών του κλιμακίου της τρόικας με τον πρωθυπουργό και στελέχη της κυβέρνησης και του συνδικαλιστικού τομέα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδος αναχωρούν από την Αθήνα, προκειμένου να ενημερώσουν τους δανειστές μας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του προγράμματος σταθερότητας, όπως την κατέγραψαν από τις συναντήσεις που είχαν.

Θα επιστρέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα στις αρχές Σεπτεμβρίου για την τελική διαπραγμάτευση.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και επίσημα πλέον το θέμα επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2016, ώστε να απλωθεί με ασφαλή τρόπο το πρόγραμμα εξοικονόμησης των 11,5 δισ. ευρώ. Το αίτημα αυτό διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται στο οικονομικό επιτελείο η επεξεργασία των μέτρων τα οποία θα τεθούν και πάλι στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που θα συναντηθούν τη Δευτέρα για να οριστικοποιήσουν το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των μέτρων περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων και μισθών στις ΔΕΚΟ, εφάπαξ, επιδομάτων και κοινωνικών παροχών, νοσοκομειακών και φαρμακευτικών δαπανών και τις αποκρατικοποιήσεις.