Επαφές του Γ.Παπανδρέου με πολιτικούς αρχηγούς
Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ειχε σήμερα ο πρωθυπουργός, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, με τη ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις του στη Ρηγίλλης, ο Αντ.Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ δεν συναινεί στην πολιτική της κυβέρνησης, που, όπως είπε, οδηγεί «σε άδικες και μάταιες θυσίες χωρίς ελπίδα». Η Αλ.Παπαρήγα, μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να την ενημερώσει για τη Σύνοδο της Ε.Ε., αναφέροντας ότι δεν συζήτησε με τον πρωθυπουργό το θέμα του πολυνομοσχεδίου καθώς θα συζητηθεί αργότερα στη Βουλή. Επίσης επισήμανε ότι «ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει", τονίζοντας "καμία συναίνεση και σε τίποτα». Από την πλευρά του, ο Γ.Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι το κόμμα του ψήφισε "το μνημόνιο για να σωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Τώρα όμως οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται και δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε κάτι τέτοιο".

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε για μία ώρα και δέκα λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία και την κατάσταση της χώρας, αλλά και τα εθνικά θέματα.