Γιώργος Πεταλωτής: Το Ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία
Τουρκία-O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στο συνέδριο «Ελλάδα- Τουρκία Περιφερειακό Επιχειρηματικό Φόρουμ», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αδριανούπολη, στην ομιλία του χαρακτήρισε την εκδήλωση ως μια ακόμη ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών συνεργασιών και επαφών που επιτρέπουν μια νέα αφετηρία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Στη συνεχεία, αναφέρθηκε στις συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, οι οποίες αποδεικνύουν περίτρανα το νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο χωρών και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία μπορεί να οικοδομηθεί η απαραίτητη αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Στη συνεχεία της ομιλίας του τόνισε: «Είναι πράγματι ανεξάντλητοι οι τομείς στους οποίους μπορούμε να έχουμε μια αμοιβαία συνεργασία και οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες. Θα είναι πράγματι ωφέλιμο και για τους δύο να βαδίσουμε μαζί το δρόμο της ανάπτυξης».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότιη Ελληνική Κυβέρνηση θα επιδιώξει με κάθε τρόπο τη συστηματική συνεργασία με τρίτες χώρες, οι οποίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Πεταλωτήςεξέφρασε την πεποίθηση του ότι το Ελληνικό-Τουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να κινηθούν οι δύο πλευρές, με αμοιβαία εμπιστοσύνη, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προόδου.