"Χίλιες και μια νύχτες" στον ΑΝΤ1
Μετακόμισε η γνωστή τουρκική σειρά "Χίλιες και μια νύχτες" ("Binbir Gece") και προβάλλεται πλέον από τον ΑΝΤ1 το καλοκαίρι, αντί για το Μακεδονία TV.

Η σειρά, είχε τραβήξει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, σημειώνοντας υψηλά ποσοστά τηλεθέασης για το κανάλι της Θεσσαλονίκης.

Ο ΑΝΤ1, ακολουθώντας το παράδειγμα του MEGA που πριν από μερικά χρόνια είχε προβάλει μέσα στο κατακαλόκαιρο την τούρκικη σειρά «Τα σύνορα της αγάπης» τρελαίνοντας τα μηχανάκια της AGB, αποφάσισε να μεταφέρει στην πράιμ τάιμ ζώνη του από το αδελφό κανάλι, το «Μακεδονία TV», τη σειρά «Χίλιες και μία νύχτες» η οποία προβαλλόταν όλο το χειμώνα από Δευτέρα ώς Παρασκευή 20.30 με 22.30 και σε επανάληψη το Σαββατοκύριακο, σημειώνοντας πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Πρόκειται για μια δραματική αισθηματική σειρά τουρκικής παραγωγής που φέρει την υπογραφή μιας πολύ δυνατής ομάδας τεσσάρων σεναριογράφων, αλλά και του σκηνοθέτη Κουντρέτ Σαμπαντζή, οι οποίοι φαίνεται ότι γνωρίζουν καλά το μυστικό της επιτυχίας. Αλλιώς δεν εξηγείται το φαινόμενο ότι στην Τουρκία την περίοδο που προβαλλόταν το «Binbin Gece» -όπως είναι ο τούρκικος τίτλος- στο Kanal D.

Η υπόθεση

Η πανέμορφη Σεχραζάτ, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα και μητέρα ενός γλυκύτατου μικρού αγοριού που πάσχει από λευχαιμία, εργάζεται εδώ και τρεις μήνες σε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, έχοντας όμως αποκρύψει από τους εργοδότες της ότι είναι μητέρα. Η μοίρα την έχει χτυπήσει πολύ άσχημα, αφού όταν ο Καν ήταν ενός έτους κι ακόμα δεν είχε αρρωστήσει, η Σεχραζάτ έχασε τον πολυαγαπημένο της σύζυγο Αχμέτ σε τροχαίο ατύχημα. Η Σεχραζάτ τον Αχμέτ τον είχε παντρευτεί παρά τις αυστηρές αντιρρήσεις της οικογένειάς του, μιας πατριαρχικής ισχυρής οικονομικά οικογένειας η οποία διέγραψε τόσο τον Αχμέτ όσο και την ίδια. Βλέπετε ο Αχμέτ ετοιμαζόταν να παντρευτεί κάποια που είχε επιλέξει για εκείνον ο πατέρας του και όταν αποφάσισε να παντρευτεί τη Σεχραζάτ πρόσβαλε τον πατέρα του και την οικογένεια. Από εκείνη την ώρα η Σεχραζάτ αρχίζει τον αγώνα της για επιβίωση μαζί με το μωρό τους.

Ομως ένα ακόμα χτύπημα της μοίρας την περιμένει. Η νεαρή γυναίκα μαθαίνει ότι ο γιος της πάσχει από λευχαιμία και τότε βάζει σκοπό της ζωής της να συγκεντρώσει τα 200.000 δολάρια που απαιτούνται για την ιατρική του περίθαλψη. Η θεραπεία έχει καθοριστεί, ένας συμβατός δότης έχει ήδη βρεθεί στο Αζερμπαϊτζάν και το μόνο που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο της είναι η εύρεση των χρημάτων. Αρχικά η Σεχραζάτ έρχεται σ’ επαφή με τον πεθερό της τον Μπερχάν, έναν πολύ πλούσιο και ισχυρό άνθρωπο, ο οποίος όμως αρνείται να τη βοηθήσει, παρά τα κλάματα και τα παρακαλετά της συζύγου του Ναντιντέ. Στη συνέχεια η Σεχραζάτ προσπαθεί να πάρει δάνειο από την τράπεζα αλλά κι εκεί δυστυχώς αποτυγχάνει.

Απελπισμένη και προκειμένου να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να κρατήσει τον γιο της ζωντανό, ζητάει βοήθεια από τον Ονούρ, έναν από τους δύο νέους και γοητευτικούς διευθυντές της. Εκείνος, θαμπωμένος από την ομορφιά της, της κάνει μια ανήθικη πρόταση. Να περάσει μια νύχτα μαζί του με αντάλλαγμα το χρηματικό ποσό που ζητάει. Η Σεχραζάτ, μη έχοντας άλλο δρόμο, δέχεται την πρόταση του, με αποτέλεσμα από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξει η ζωή της και να ανατραπεί ολόκληρος ο κόσμος της.

 

Χίλιες και Μια Νύχτες (Binbir Gece)

Δραματική / Αισθηματική Σειρά 2006.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κουντρέτ Σαμπαντζή

ΜΟΥΣΙΚΗ: Κιράτζ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Χαλίτ Εργκέντζ, Μπεργκουζάρ Κορέλ, Ταρντού Φλορντούν και Τζέιντα Ντουβεντζή. Σενάριο Γιλντίζ Τούντζ, Μεχμέτ Μπιλάλ Ντεντέ, Μουράτ Λουφτού Ετχέμ Γιεκτά.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 21:00

Δείτε όλα τα επισόδια στο

http://webtv.antenna.gr/webtv/1000kai1nyxtes

.