«Η καρδιά της Ευρώπης χτυπάει στην Ελλάδα»
Με κοινό παρανομαστή την άποψη ότι «η καρδιά της Ευρώπης χτυπάει στην Ελλάδα», οι καθηγητές φιλοσοφίας του Δικαίου Κώστας Δουζίνας και κοινωνιολογίας και φιλοσοφίας Σλαβόι Ζίζεκ, καθώς και ο Αλέξης Τσίπρας, ανέλυσαν το φαινόμενο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Ελλάδα και την πορεία της ΕΕ, σε μια υψηλού επιπέδου συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη που κατακλύστηκε από εκατοντάδες πολίτες, κυρίως φοιτητές.

Ο κ. Δουζίνας που πήρε πρώτος τον λόγο είπε ότι οι επικίνδυνες πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που σήμερα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και θέλει ένα μικρό σπρώξιμο για να πέσει , σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πολιτικός που μπορεί να το κάνει.

Για την ανάγκη να υπάρξει ένα κύμα αλληλεγγύης από όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς μίλησαν και ο κ. Ζίζεκ και ο κ. Τσίπρας. Ο Σλοβένος διανοούμενος με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο και με αιχμηρό χιούμορ απέρριψε κατηγορηματικά ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αποτελεί απειλή για την Ευρώπη, όπως διατείνονται αρκετοί νεοφιλεύθεροι. Αντίθετα, είπε, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δείχνει ότι η ΕΕ πρέπει να φύγει από την αδράνεια και να ακολουθήσει νέο δρόμο.

Παίρνοντας το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την δυνατότητα του λαού για μια αξιοπρεπή ζωή, για την κυριαρχία του, για το δικαίωμα στην ελπίδα. Το κρίσιμο στοιχείο είπε ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είναι να καταφέρουμε να επιβιώσουμε και αυτό θα κριθεί, αν ο λαός δεν υποκύψει στους εκβιασμούς και τις απειλές και εκδηλωθεί και η αναγκαία αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών.