Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 41η  επέτειο του Πολυτεχνείου, με την  καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί   7.000 αστυνομικοί, ενώ εντείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι μία από τις στιγμές της ελληνικής ιστορίας που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στην πορεία του χρόνου. Γιατί όλο και περισσότερο χρειαζόμαστε παραδείγματα που δείχνουν ότι η κοινωνική απελευθέρωση κατακτιέται με αγώνες, ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από το πάθος για ελευθερία και Δημοκρατία, ότι η καθεστωτική βία και ο αυταρχισμός χρειάζονται αθητικότητα και ανοχή για να επιβληθούν», τονίζει σε μήνυμα του για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στη σημασία διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης γύρω από  το Πολυτεχνείο αναφέρονται στα μηνύματα τους τα πολιτικά κόμματα.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου αναμένεται να κλείσουν στις 13:00 το μεσημέρι  για να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τελετή στη μνήμη των θυμάτων της εξέγερσης του 1973 ενώ θα ακολουθήσει η έξοδος της αιματοβαμμένης σημαίας στις 15:00 και η μεγάλη πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Τα μέτρα ασφαλείας είναι Δρακόντεια, με 7.000 αστυνομικούς να βρίσκονται στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Σημειώνεται πως θα κλείσουν σήμερα οι δρόμοι στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών.

Στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές δεν επέτρεψαν στον πρύτανη του ΑΠΘ Π. Μήτκα να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Πολυτεχνείου. Ο πρύτανης αποχώρησε χωρίς να δοθεί άλλη διάσταση στο περιστατικό. 

ΑΜΠΕ