Κύπρος: Συνάντηση Χριστόφια-Ερογλού
Συναντούνται σήμερα στις 10:00 το πρωί ο Χριστόφιας και ο Ερογλου, στο πλαίσιο της διαδικασίας των απευθείας συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών το 2011.

Η τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών είχε πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Στις 19 Δεκεμβρίου ο κ. Ερογλου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδίας και δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση περαιτέρω συναντήσεων από τότε μέχρι σήμερα.

Οι σύμβουλοι των ηγετών των δύο κοινοτήτων, Γιώργος Ιακώβου και Κουντρέτ Οζερσάι, πραγματοποίησαν ωστόσο αρκετές συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας  είχε συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν στις 18 Νοεμβρίου και είχε συμφωνηθεί όπως ξανασυναντηθούν, στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, περί τα τέλη Ιανουαρίου στη Γενεύη.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Εθνη προσβλέπουν στην τήρηση του προγράμματος των συναντήσεων μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, περιλαμβανομένης και της συνάντησης στη Γενεύη στις 26 Ιανουαρίου.

 Πηγή:CNA