Νέα συνάντηση Χριστόφια και Έρογλου
Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα το απόγευμα Χριστόφιας και Έρογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για λύση του Κυπριακού.

Η σημερινή συνάντηση είναι η 100η στο πλαίσιο της παρούσας διαδικασίας, που ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2008.

Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, επεσήμανε ότι η συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων αποτελεί ευκαιρία για να εξεταστεί η πρόοδος της διαδικασίας μέχρι στιγμής και κατά τη συνάντηση αυτή θα πρέπει να δοθεί νέα ώθηση για την επίτευξη συμφωνίας, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο.

Απαντώντας σε ερώτηση για την έντονη διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών στο θέμα της υπηκοότητας -αφού η τουρκοκυπριακή πλευρά επιμένει ότι όλοι οι Τούρκοι έποικοι είναι "πολίτες" της "ΤΔΒΚ"- ο κ. Ντάουνερ είπε ότι συζήτησε το θέμα αυτό με τον πρόεδρο Χριστόφια, καθώς και στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Πλέον εναπόκειται στον κ. Χριστόφια και τον κ. 'Ερογλου να ξεκαθαρίσουν αυτό το θέμα μεταξύ τους.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ντάουνερ, ανέφερε πως λύση υπάρχει κάνοντας λόγο για την υπηρεσία του ΟΗΕ που ονομάζεται UNFPA (Ταμείο για τον Πληθυσμό). ''Η συγκεκριμένη υπηρεσία μπορεί να βοηθήσει'', ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ