Οικονομία

Οι γυναίκες επιχειρηματίες στην Τουρκία επενδύουν στο φαγητό

Στις πολυσύχναστες αστικές περιοχές όπως η #Κωνσταντινούπολη, τα εστιατόρια που έχουν σπιτικά μαγειρεμένο φαγητό είναι πολύ δημοφιλή σε εκείνους που επιθυμούν να απέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο από το γρήγορο και έτοιμο φαγητό.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ η πτώση της τουρκικής λίρας έναντι δολαρίου και ευρώ

Συνεχίζεται η καθοδική πορεία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου και του ευρώ, στη χρηματαγορά.

“Ανθίζει” ο ιατρικός τουρισμός στην Τουρκία

O ιατρικός τουρισμός στην Τουρκία θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους τομείς ανάπτυξης για το μέλλον. Η ανάπτυξη της χώρας ως προορισμός ιατρικού τουρισμού συνεχίζεται.

Ρεκόρ πληρότητας για τον αερολιμένα “Atatürk” της Κωνσταντινούπολης

Το προηγούμενο ρεκόρ πραγματοποιήθηκε μόλις την Τρίτη και το ξεπέρασε χθες, καταγράφοντας ακόμα μεγαλύτερη άνοδο.

Στο χαμηλότερο ιστορικά σημείο η τουρκική λίρα

Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου έπεσε σήμερα στο χαμηλότερο σημείο στην ιστορία της, στις 2,1778 λίρες (TL) για ένα δολάριο, θύμα του πολιτικοοικονομικού σκανδάλου που συγκλονίζει την ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Aπόφαση για τον κατώτατο μισθό στην Τουρκία

Το τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής για το 2014 σε εργαζόμενους σε βαριά και ανθυγιεινή εργασία προτείνει τον κατώτατο μισθό στην Τουρκία. 

Τρίτη χώρα παγκοσμίως στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας η Τουρκία

Ο πλέον ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος μεταξύ των τροφίμων στην Τουρκία θεωρείται σήμερα η αγορά προϊόντων αλιείας και πιο συγκεκριμένα ο τομέας της υδατοκαλλιέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Κωνσταντινούπολης.

ΔΝΤ: Βλέπει επιτάχυνση της ανάπτυξης στην Τουρκία

Η οικονομική ανάπτυξη στην Τουρκία επιταχύνθηκε σημαντικά το τρέχον έτος χάρη στα νομισματικά και δημοσιονομικά μέτρα στήριξης ανέφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προειδοποιώντας ωστόσο πως το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διευρύνεται ξανά, ενώ ο πληθωρισμός παραμένει πάνω από το στόχο.

Τουρκία: Ανω του αναμενόμενου η βιομηχανική παραγωγή

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τουρκία για τη βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο, εν είδει βετλίωσης της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας και εν μέσω προσπαθειών της κυβέρνησης να τονώσει την ανάπτυξη.

Σελίδες