Το "OPA" στον τελικό της Eurovision!
Στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision του Όσλο διαγωνίστηκε, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, ο Γιώργος Αλκαίος & οι Friends με το "OPA", και κέρδισε την πρόκριση στον τελικό της 55ης διοργάνωσης του θεσμού το ερχόμενο Σάββατο 29 Μαΐου.Ο ημιτελικός, διεξήχθη στην Telenor Arena της νορβηγικής πρωτεύουσας. Με τυχαία σειρά, οι 10 χώρες που προκρίθηκαν: Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Μολδαβία, Ρωσία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Λευκορωσία, Σερβία, Βέλγιο, Αλβανία, Ισλανδία. Ο ημιτελικός μεταδόθηκε ζωντανά από το eurovision.ert.gr, τη ΝΕΤ και το Δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Φέτος, οι 39 συμμετέχουσες χώρες διαγωνίζονται σε δύο ημιτελικούς: o ένας ήταν ο ημιτελικός της 25ης Μαΐου και ο δεύτερος πραγματοποιείται στις 27, όπου άλλες δέκα χώρες θα προκριθούν στον τελικό του Σαββάτου, 29 Μαΐου.

Για πρώτη φορά από το 1999, τον Διαγωνισμό παρουσιάζουν όχι δύο αλλά τρία πρόσωπα.

Πρόκειται για τους Erik Solbakken και την Haddy Jatou N'Jie, που άνοιξαν το σόου του πρώτου ημιτελικού και μιλούσαν με τους καλλιτέχνες στο green room στη διάρκεια της ψηφοφορίας, την οποία παρουσίσε η Nadia Hasnaoui.

Λίγο πριν από τον αποψινό ημιτελικό, και συγκεκριμένα στις 19:00, είδαμε τα τραγούδια που διαγωνίζονταν μαζί με τη χώρα μας, στην ειδική εκπομπή από την τηλεόραση της ΝΕΤ