Παπανδρέου: Εθνική κόκκινη γραμμή είναι η αποφυγή της χρεοκοπίας
Ο Γ. Παπανδρέου, αναφέρθηκε στον σκληρό και αδυσώπητο αγώνα που έδωσε η κυβέρνηση απέναντι σε προβλήματα, το μέγεθος των οποίων, όπως είπε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα του να υπηρετήσει το συλλογικό συμφέρον του ελληνικού λαού. " Είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε βήμα πίσω" τόνισε και εκτίμησε ότι στο τέλος της θητείας του " Η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοπημένη αλλά αναγεννημένη". Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, με τα νέα μέτρα δεν θίγονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αλλά λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα που αφορούν τους μισθωτούς και συνταξιούχους του Δημοσίου τομέα. Ο Γ. Παπανδρέου, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να θέσει στο σώμα το ζήτημα της κατάργησης των δώρων και στους βουλευτές. Το τελικό περιεχόμενο της συμφωνίας και η εξειδίκευση των μέτρων θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Δεσμεύσεις για την προστασία των πιο αδύναμων

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα πάρει όποια απόφαση χρειαστεί για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα και θα προστατεύσει στο μέτρο του δυνατού τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Χαρακτήρισε ιστορικές τις αλλαγές τον πολίτη και ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι θητείες αλλά, θέλει όταν παραδώσει τη σκυτάλη να έχει κάνει το σωστό.

Τόνισε ότι κανένας 'Ελληνας δεν μπορούσε να διανοηθεί το μέγεθος του χρέους που άφησε η διακυβέρνηση της ΝΔ αλλά επεσήμανε ότι "δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών τις οποίες γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός ".

Επέρριψε ευθύνες σε όσους στην Ε.Ε. δεν τον πίστεψαν ότι δεν πρόκειται για ελληνική κρίση αλλά για πρόβλημα ευστάθειας του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος με αποτέλεσμα όπως είπε, η φωτιά να κινδυνεύει να φουντώσει και η Ελλάδα να μεταβληθεί στο πειραματόζωο των αγορών.

Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση του, ότι η χώρα θα καταφέρει να περάσει στον κάβο και στο τέλος της τριετίας θα βγει ισχυρή ώστε να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται

Ο Γ. Παπανδρέου, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να θέσει στο σώμα το ζήτημα της κατάργησης των δώρων και στους βουλευτές.