Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των Κούρδων στο Κομπάνι
Διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των Κούρδων στο Κομπάνι πραγματοποιήθηκε από συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις από Ελλάδα, Τουρκία και Κουρδιστάν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης έχει ως αίτημα να σταματήσει η σφαγή και να ηττηθούν τα σχεδια του Ιμπεριαλισμού για την Μέση Ανατολή.

Κόσμος συγκεντρώθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου με τις περισσότερες οργανώσεις της Αριστεράς να συμμετέχουν όπως, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ μ-λ,, το Άρδην, η Ελευθεριακή Κίνηση και άλλες συλλογικότητες αλληλέγγυες στον αγώνα του κουρδικού λαού.

Η πορεία ακολούθησε μια διαδρομή στους κεντρικούς δρόμους της πόλης περνώντας από το Αμερικανικό Προξενείο με τελική κατάληξη στο Τουρκικό Προξενείο. Ωστόσο στην οδό Αγίου Δημητρίου, στο ύψος λίγο πριν το Τουρκικό Προξενείο, κλούβες της αστυνομίας και 4 διμοιρίες ΜΑΤ διέκοψαν την πορεία της διαδήλωσης.

Αντιπροσωπεία της επιτροπής αλληλεγγύης στο κουρδικό λαό πέρασε το φράγμα της αστυνομίας και κατέθεσε σχετικό ψήφισμα στο Προξενείο.(alterthess.gr)