Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο δημοσκοπήσεις
Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» και στο περιοδικό "Επίκαιρα".

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας, που διεξήγαγε η εταιρεία Pulse, για "Το Ποντίκι", η Βουλή εμφανίζεται και πάλι επτακομματική, αλλά η πρόθεση ψήφου δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 22%, με τη ΝΔ να έπεται με 19,5%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με ποσοστό 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή με 5,5% έκαστο. Σε ποσοστά μόλις 1,5% κινούνται καθένα από τα κόμματα των Οικολόγων Πρασίνων, του ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά.

Στη δημοσκόπηση, εξάλλου, της εταιρίας VPRC, που διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού "Επίκαιρα", το διάστημα από 10 έως 14 Μαΐου, ολοκληρώθηκε, δηλαδή, μία ημέρα πριν το «ναυάγιο» για το σχηματισμό κυβέρνησης, στην πρόθεση ψήφου προηγείται επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 20,3%.

Ακολουθούν η ΝΔ με 14,2%, το ΠΑΣΟΚ με 10,9%, η ΔΗΜΑΡ με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7%, η Χρυσή Αυγή με 2,2%, η Δημιουργία Ξανά με 1,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,1% και άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 2,3%. Οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 17,3%, ενώ δεν απάντησε το 6% των ερωτηθέντων.