Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής 4ος Κύκλος - Περιλήψεις επεισοδίων
Με τον 4ο και τελευταίο κύκλο της σειράς επιστρέφει ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής στη συχνότητα του Αντ1 την Τρίτη 10 Ιουνίου. Η σειρά θα προβάλλεται καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή στις 22:15. 

Η σειρά που προβλήθηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση της Τουρκίας τον Ιανουάριο του 2011, κέρδισε αμέσως το τηλεοπτικό κοινό της γειτονικής μας χώρας. Ταυτόχρονα, αναδείχτηκε ως μια από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές, καθώς απέσπασε σπουδαίες διακρίσεις, όπως: 4 Βραβεία «Antalya Television», τα αντίστοιχα δηλαδή Emmy Awards, συμπεριλαμβανομένου και του «Best Drama 2011».

Στο ρόλο του Σουλεϊμάν, ο αγαπητός και ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, Halit Ergenc θα κλέψει και πάλι τις εντυπώσεις, ενώ σε αυτήν τη σεζόν το ρόλο της Χουρρέμ υποδύεται η Vahide Percin.

Και στον 4ο κύκλο οι εξελίξεις συγκλονίζουν! «Σκοτεινά» γεγονότα καθορίζουν το μέλλον της δυναστείας, καθώς η μάχη για τη διαδοχή του θρόνου κορυφώνεται. Ποιος από τους γιους του Σουλεϊμάν θα επικρατήσει και ποιος θα είναι ο μεγάλος χαμένος; Θα καταφέρει η Χουρρέμ να διατηρήσει και να ενισχύσει την εξουσία της;

Επεισόδιο 220
Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει τόσος καιρός, η Χουρρέμ ζητάει εκδίκηση. Μαζί με το Ρουστέμ Πασά, ετοιμάζονται για έναν αιματηρό πόλεμο. Ο Σουλεϊμάν καλεί τους γιους του στην Πόλη γιατί προσπαθεί να αποφασίσει ποιον θα στείλει στη Μάνισα.

Επεισόδιο 221
H καινούρια παλλακίδα που έρχεται στο χαρέμι τραβάει την προσοχή. Διαστάσεις παίρνει ο ανταγωνισμός μεταξύ του Σελίμ και του Μπεγιαζίτ, ενώ ο Μουσταφά αποκτά περισσότερη δύναμη. Ο Σουλεϊμάν προσπαθεί να επιλέξει ανάμεσα στους γιους του.

Επεισόδιο 222
Ο Σουλεϊμάν σκέφτεται ποιον από τους γιους του θα διορίσει στη Μάνισα, ενώ η Χουρρέμ κάνει προσπάθειες για να επιλεγεί ένας από τους γιους της. Η απόφαση του Σουλεϊμάν θα είναι μια μεγάλη έκπληξη για όλους.

Επεισόδιο 223
Ο Σουλεϊμάν σκέφτεται ποιον από τους γιους του θα διορίσει στη Μάνισα, ενώ η Χουρρέμ κάνει προσπάθειες για να επιλεγεί ένας από τους γιους της. Η απόφαση του Σουλεϊμάν θα είναι μια μεγάλη έκπληξη για όλους.

Επεισόδιο 224
Η Σεσίλια αποφασίσει να κατακτήσει μια θέση στην κορυφή του παλατιού. Παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι, με το οποίο κερδίσει την εμπιστοσύνη της Χουρρέμ. Η Σεσίλια θα πάει στη Μάνισα με τον Ηγεμόνα Σελίμ.

Επεισόδιο 225
Η Χουρρέμ αρρωσταίνει ξαφνικά, δημιουργώντας υποψίες σε όλο το παλάτι. Ποιο είναι το μυστικό της αρρώστιας της Χουρρέμ; Η άφιξη της αδερφής του Σουλεϊμάν, της Φατμά Σουλτάν, εκπλήσσει το παλάτι.

Επεισόδιο 226
Ο Σελίμ μαθαίνει τι λέει ο λαός πίσω από την πλάτη του. Η Φατμά Σουλτάν, πλέον ξέρει το μυστικό της Χουρρέμ και αποφασίζει να το αποκαλύψει για να τη μειώσει. Η Χουρρέμ ανατρέπει την παγίδα της Φατμά Σουλτάν.

Επεισόδιο 227
Ο Ρουστέμ ενημερώνει τη Χουρρέμ για το γράμμα κι εκείνη τον εκπλήσσει με τη στάση της απέναντι σε αυτό. Πώς θα νιώσει ο Ρουστέμ Πασά, υπό την απειλή του Μουσταφά; Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της Φατμά Σουλτάν, τα σχέδια της οποίας ανατράπηκαν;

Επεισόδιο 228
Η Φατμά Σουλτάν βλέπει τη Βαλέρια ως όπλο εξόντωσης της Χουρρέμ και εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που έχει. Ο Ρουστέμ έχει περικυκλωθεί από τον Ηγεμόνα Μουσταφά και η πρόσκληση των Γενίτσαρων για το συμπόσιο, θα αποτελέσει μια κόκκινη γραμμή ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.

Επεισόδιο 229
Ο Μουσταφά αποφασίζει να στείλει τη Μιχρουννισά στην Πόλη για λόγους ασφαλείας, αλλά η εξομολόγηση της Μιχρουννισά θα τον αφήσει έκπληκτο. Η Νουρμπανού καταφέρνει ύστερα από προσπάθειες να ξαναβρεθεί στην αγκαλιά του Ηγεμόνα Σελίμ.

Επεισόδιο 230
Ο Σουλεϊμάν παίρνει μια απόφαση σχετικά με το Ρουστέμ, ύστερα από τα γεγονότα με τους Γενίτσαρους. Ο Μουσταφά και ο Μπαρμπαρός έχουν δώσει στο Ρουστέμ ένα μεγάλο χτύπημα. Ο Σουλεϊμάν είναι ενθουσιασμένος με το παιδί που περιμένουν, ενώ η Χουρρέμ νιώθει πληγωμένη.

Επεισόδιο 231
Η γυναίκα του έμπορου που σκοτώθηκε στη Μάνισα καταγγέλλει τον Ηγεμόνα Σελίμ. Η Νουρμπανού, η οποία το μαθαίνει, πηγαίνει να συναντήσει στα κρυφά τη γυναίκα, αλλά αυτό θα δημιουργήσει μια απόσταση μεταξύ εκείνης και του Σελίμ.

Επεισόδιο 232
Ο Σελίμ πιάνει τον Μπεγιαζίτ, ο οποίος έχει έρθει κρυφά στη Μάνισα. Ο Μουσταφά και ο Ατματζά κάνουν προσπάθειες για να βρουν την Μιχρουννισά. Το ερωτικό γράμμα που γράφει η Χουριτζιχάν για τον Μπεγιαζίτ, πέφτει στα χέρια του Τζιχανγκίρ.

Επεισόδιο 233
Ο Ρουστέμ έχει απαγάγει την Μιχρουννισά και φέρνει σε δύσκολη θέση τον Μπαρμπαρός. Ο Ρουστέμ φεύγει για την Ερζεγοβίνη, ενώ ο Σοκόλλου Μεχμέτ Αγά, με την εξυπνάδα του, καταφέρνει να κερδίσει την εκτίμηση της Χουρρέμ. Ο Σελίμ δεν σκοπεύει να συγχωρέσει την Νουρμπανού.

Επεισόδιο 234
Χάρη στην πληροφορία που θα δώσει κάποιο άτομο της Χουρρέμ, ο Μουσταφά και ο Ατματζά θα εντοπίσουν την Μιχρουννισά. Ένα σφάλμα του Μουσταφά, θα βοηθήσει την Χουρρέμ. Οι εφιάλτες του Σουλεϊμάν γίνονται ξαφνικά πραγματικότητα όταν βλέπει το γιο του, μαζί με τον Μπαρμπαρός και τον Αλί Αγά.

Επεισόδιο 235
Ο Λάλα Μουσταφά, κρύβει από τον Μπεγιαζίτ το ερωτικό γράμμα που έχει στείλει η Χουριτζιχάν, επίσης καταφέρνει να μην σταλεί η επιστολή του τελευταίου προς τον πατέρα του. Όταν έρχεται η ώρα του χωρισμού, η Μιχρουννίτσα είναι έτοιμη να θυσιαστεί για τον αγαπημένο της Μουσταφά.

Επεισόδιο 236
Έρχεται η πρώτη νύχτα του γάμου για την Φατμά Σουλτάν αλλά το ύπουλο σχέδιο της θα φέρει μεγάλη ταραχή στο παλάτι και θα ανατρέψει τα σχέδια της Χουρρέμ. Η Χουριτζιχάν και ο Τζιχανγκίρ καταφθάνουν στην Κιουτάχεια για να επισκεφτούν τον Μπεγιαζίτ.

Επεισόδιο 238
Η Μιχρουννισά καταφέρνει να πάρει τη συγκατάθεση της Μαχιντεβράν Σουλτάν για το γάμο και μαζί με τον Ηγεμόνα Μουσταφά, παντρεύονται κρυφά από όλους. Ο Μπεγιαζίτ δεν αντέχει μακριά από τη Χουριτζιχάν και καταφθάνει κρυφά στην Πόλη.

Επεισόδιο 239
Η Νουρμπανού απογοητεύεται για άλλη μία φορά με τη συμπεριφορά του Σελίμ, ο οποίος εξακολουθεί να έχει επαφές με άλλες παλλακίδες από το χαρέμι του. Η απότομη αντίδραση της Νουρμπανού θα κάνει έξαλλο το Σελίμ, αλλά θα τον βάλει και σε σκέψεις.

Επεισόδιο 240
Μετά το θάνατο του Καπουντάν Πασά, όλο το παλάτι έχει στρέψει την προσοχή του στη διαδοχή της θέσης του αρχηγού του στόλου και φυσικά τα δύο μεγάλα στρατόπεδα έχουν δείξει την προτίμησή τους. Το αποτέλεσμα του αγώνα αυτού, είναι γνωστό. Το στρατόπεδο της Χουρρέμ κερδίζει ξανά.

Επεισόδιο 241
Ο Μουσταφά ετοιμάζεται να φύγει, παίρνοντας μαζί του την κόρη του Μπαρμπαρόσα για την οποία όμως, τα σχέδια είναι εντελώς άλλα. Στο μεταξύ, οι τσακωμοί του Μπεγιαζίτ και του Σελίμ εντείνονται και παίρνουν άσχημη τροπή κάνοντας έτσι την οικογένεια να αρχίζει να ανησυχεί ιδιαιτέρως.

Επεισόδιο 242
Ανακαλύπτουν το μυστικό δωμάτιο της Χουρρέμ και η αποκάλυψή αυτή φέρνει μια σειρά αλληλένδετων και διαδοχικών συνεπειών με κύριο θύμα το Σουλτάνο. Παράλληλα ο Σουμπούλ, που άθελά του πρόδωσε το μυστικό, θα βρεθεί στο έλεος της οργής της Χουρρέμ, ενώ κάποιος θα έχει ένα τραγικό τέλος.

Επεισόδιο 243
Ο Ρουστέμ μετά από μια συνομιλία που είχε με την Φατμά Σουλτάν, καταλαβαίνει πως χάνει σταδιακά την εμπιστοσύνη που του είχαν τα άτομα που βρίσκονται στο περιβάλλον της Χουρρέμ. Μέσα σ" αυτήν την πολύ δύσκολη φάση κάνει απελπισμένες προσπάθειες για να ξανακερδίσει την προτίμησή τους.

Επεισόδιο 244
Οι δρόμοι της Χουρρέμ και του Σουμπούλ χωρίζουν πια και ο τελευταίος φεύγει από το παλάτι. Στο μεταξύ η Χουρρέμ έχει να αντιμετωπίσει και την αδιαφορία του Σουλεϊμάν. Ο Σουλτάνος πηγαίνει στη Μάνισα για να δει τον εγγονό του.