Συγκεντρώσεις και πορείες μνήμης για τον Αλ. Γρηγορόπουλο
Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, και για τον σκοπό αυτό διοργανώνεται πλήθος εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων σε πολλές πόλεις της χώρας.

Οι συγκεντρώσεις έχουν και τη μορφή συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, ο οποίος συνεχίζει για 27η μέρα την απεργία πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την αίτηση εκπαιδευτικής άδειας που ζητά για την φοίτησή του στη Σχολή που έχει περάσει.

Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια συγκέντρωση, ενώ ανάλογη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και το απόγευμα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί, τόσο για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου , όσο και για τις συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15:00 έληξε η απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 11:00 έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής» και «Κατεχάκη» οι οποίοι θα ανοίξουν κατόπιν εντολής της αστυνομίας.

Με συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης, και η Θεσσαλονίκη μνημονεύει τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης διεξάγονται με φόντο τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.
Η κεντρική επετειακή εκδήλωση θα ξεκινήσει στην Καμάρα, όπου, σε σχετικό κάλεσμα καλούν μαθητές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και συλλογικοτήτων, όπως επίσης άτομα που πρόσκεινται στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.
Ξεχωριστό κάλεσμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου, απευθύνουν φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

ΑΜΠΕ