Συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Λιθουανίας
Με βασικό θέμα στην ατζέντα, τα ζητήματα που θα απασχολήσουν την ελληνική προεδρία της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την απερχόμενο πρόεδρο του συμβουλίου της ΕΕ και πρόεδρο της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε.

Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά να παρουσιάζει τις προτεραιότητες της χώρας μας για το επόμενο εξάμηνο, που, όπως είπε, είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση και η συνοχή, η εμβάθυνση της τραπεζικής και δημοσιονομικής ένωσης, η αντιμετώπιση του ρεύματος των μεταναστών, και η εμβάθυνση της θαλάσσιας πολιτικής της Ένωσης.


Αναφερόμενος στα θέματα της ελληνικής οικονομίας, ο πρωθυπουργός επεσήμανε την πρόοδο τόσο στη δημοσιονομική προσαρμογή όσο και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Στη δημοσιονομική προσαρμογή έχουμε ήδη πιάσει τους στόχους και έχουμε προχωρήσει και παρά πέρα καθώς, ήδη από το 2013, θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα» τόνισε ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό, που ψηφίστηκε το περασμένο Σάββατο από τη Βουλή, ως προϋπολογισμό ανάκαμψης και ελπίδας. (ΑΜΠΕ)