Τη Δευτέρα στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας
Φθάνει τη Δευτέρα στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και θα προσφωνήσει ειδική συνεδρία της Βουλής.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Παπανδρέου θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας τη Δευτέρα στις 10:00 μαζί με την επίσημη αντιπροσωπεία του, με ειδική πτήση από την Αθήνα.

 

Στις 12:00 θα αφιχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 12:10 θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, την οποία θα ακολουθήσει στις 12:25 διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών.

 

Στις 13:40 ο κ. Παπανδρέου θα υπογράψει το Βιβλίο Επισκεπτών και στις 13:45 θα γίνουν δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Την ίδια ημέρα στις 15:40, ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα και στις 16:10 τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

 

Από τις 18:30 μέχρι τις 19:50, ο κ. Παπανδρέου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν και τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου.

 

Στις 21:15 ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του κ. Παπανδρέου.

 

Την Τρίτη, από τις 09:30 μέχρι τις 10:00, ο κ. Παπανδρέου θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρη Συλλούρη και τη Γενική Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου.

 

Από τις 10:00 μέχρι τις 10:30 ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Νίκο Θεοδοσίου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων Αλέξη Γαλανό.

 

Στις 10:40 θα συναντηθεί στην Αρχιεπισκοπή με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β'.

 

Επίσης, στις 11:20 θα φθάσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει δεκάλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν, στην παρουσία του Προέδρου Χριστόφια, και στις 11:35 θα προσφωνήσει Ειδική Συνεδρία της Βουλής.

 

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, από όπου θα αναχωρήσει στις 12:30 με ειδική πτήση για την Αθήνα.

 

                                                                                             πηγή:iKypros