Τη στήριξη της ελληνική κυβέρνησης έχει ο Δ.Χριστόφιας
Συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα με πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππου Πετσάλνικου.

 

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Ελληνας Πρωθυπουργός είπε ότι «με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια αμέσως μετά την επιστροφή του από την Νέα Υόρκη».

Ο κ. Παπανδρέου, επανέλαβε ακόμα τη στήριξη της Ελλάδας στις θέσεις του Προέδρου Χριστόφια και στην εξεύρεση μιας διαρκούς και βιώσιμης λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, βασισμένης στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, από την πλευρά του, ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την πρόσκληση και είπε ότι είναι τιμή του να παρευρίσκεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο και να απευθύνεται μέσω του στον ελληνικό λαό.

Εκφράζοντας για ακόμα μια φορά τη δέσμευση του στις συνομιλίες και στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι ενημέρωσε την ελληνική Κυβέρνηση για τις εξελίξεις και τις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, τασσόμενος παράλληλα κατά οποιουδήποτε χρονοδιαγράμματος, επιδιαιτησίας και έτοιμης λύσης.

 

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ