Βιβλία και ιδέες από την Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση της Φραγκφούρτης
«Βιβλία και ιδέες» τιτλοφορεί το Ελληνικό Περίπτερο τη φετινή συμμετοχή του στην 66η Έκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης, που αρχίζει  αύριο, Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου με τιμώμενη χώρα τη Φιλανδία. 

Σκοπός του Ελληνικού Περιπτέρου είναι να προβάλει τις φωνές των νέων δημιουργών και να συμβάλει στην οικοδόμηση διαύλων επικοινωνίας με το διεθνές κοινό. Με έναν φιλόξενο χώρο, ο οποίος θα προβάλει τον πολιτιστικό του χαρακτήρα, διατηρώντας εκ παραλλήλου το επαγγελματικό προφίλ που έχει κατοχυρωθεί από την πολύχρονη παρουσία των ελλήνων εκδοτών, το Ελληνικό Περίπτερο θα διοργανώσει θεματικές εκθέσεις βιβλίων,  παρουσιάσεις συγγραφέων, συζητήσεις, προβολές και εργαστήρια εικονογράφησης. Έμφαση θα δοθεί επίσης στην προώθηση της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (7-10 Μαΐου 2015) καθώς και στο πρόγραμμα ενίσχυσης μεταφράσεων Φράσις. 

Εκτός Περιπτέρου, στην αίθουσα Forum Dialog, το Παράρτημα Βερολίνου του Εθνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) θα συστήσει δύο νέους συγγραφείς, τον Χρήστο Χρυσόπουλο και τον Βασίλη Αμανατίδη (Κυριακή 12 Οκτωβρίου), οι οποίοι θα προτείνουν «οπτικούς» τρόπους ανάγνωσης της λογοτεχνίας μέσα από τεχνικές περφόρμανς, φωτογραφίες και βίντεο.
Παράλληλα, η Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλίου Ελλάδος (ΟΜΕΒΕ) σε συνεργασία με το ΕΙΠ, θα διοργανώσει δύο συζητήσεις: η πρώτη έχει τίτλο «Η εικόνα της Ελλάδας στα γερμανικά ΜΜΕ - μεταξύ αλληλεγγύης και άγνοιας» και πραγματοποιείται την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή δημοσιογράφων από την Ελλάδα και τη Γερμανία.