3ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουρκικού Τραγουδιού «Türkçevizyon» τον Ιούνιο
Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουρκικού Τραγουδιού «Türkçevizyon» θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13 και 18 Ιουνίου 2011 στο Denizli-Pamukkale, όπως είχε γίνει και το 2009 και 2010 σε συνεργασία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Τουρκίας (TRT) με τον Δήμο του Denizli. Μια από τις χώρες που θα προσκληθούν στη διοργάνωση είναι η Ελλάδα.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο φετινό φεστιβάλ θα γίνονται μέσω διαδικτύου (ή με φαξ, για όσους δεν έχουν δυνατότητα Ίντερνετ). Όποιο συγκρότημα ή καλλιτέχνης επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή, θα πρέπει να συμπληρώσει ανελλιπώς τη φόρμα αίτησης και να τη στείλει το αργότερο μέχρι τις 29 Απριλίου 2011. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από την Οργανωτική Επιτροπή και τα ονόματα των συγκροτημάτων ή των καλλιτεχνών που θα επικρατήσουν στη φάση προεπιλογής, θα ανακοινωθούν μέσα από αυτή την ιστοσελίδα στις 2 Μαΐου 2011.

2. Όροι Συμμετοχής:

α) Όλα τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μετακίνησης θα καλυφθούν από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ.

β) Δεν προβλέπονται χρηματικές βραβεύσεις για τα συγκροτήματα και τους καλλιτέχνες.

γ) Τα διαγωνιζόμενα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν από δύο τραγούδια, ένα από τα οποία θα είναι στα τουρκικά.

δ) Τα τραγούδια θα ερμηνευτούν σε μορφή half playback ή full playback. Ως εκ τούτου, τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ, οφείλουν να ετοιμάσουν μια εκδοχή μόνο με την μουσική των κομματιών τους. Τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν, θα πρέπει μέχρι τις 16 Μαΐου 2011 να τα ανεβάσουν σε μορφή wav στο site ftp που θα ανακοινωθεί,

1) Τα πλήρως μιξαρισμένα αντίγραφα των κομματιών που θα ερμηνεύσουν στα τουρκικά και στη δική τους γλώσσα,

2) Τα αντίγραφα των κομματιών (μόνο μουσική, χωρίς στίχο) που θα ερμηνεύσουν στα τουρκικά και στη δική τους γλώσσα,

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό για λόγους τεχνικής φύσεως, είναι υποχρεωμένοι να τα στείλουν συνημμένα σε μορφή MP3 στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναγράφεται στη φόρμα αίτησης και με ταχυδρομείο το αντίγραφο σε μορφή wav. Τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους στο Denizli και από ένα αντίγραφο σε μορφή wav.

ε) Τα διαγωνιζόμενα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες δεσμεύονται ότι χορηγούν δωρεάν στην TRT όλα τα εθνικά και διεθνή δικαιώματα μετάδοσης των δύο τραγουδιών, το ένα σε τουρκικό στίχο, τα οποία θα ερμηνεύσουν στη διάρκεια του φεστιβάλ. Οι λήψεις ήχου και εικόνας από τις συναυλίες στο πλαίσιο του φεστιβάλ καθώς επίσης και η ηχογραφημένη μορφή των κομματιών που θα ερμηνευτούν, θα μπορούν να μεταδίδονται από την TRT άνευ καταβολής πνευματικών δικαιωμάτων στους δημιουργούς και ερμηνευτές, η TRT θα μπορεί να τα προτείνει σε όσα μέλη επιθυμούν να τα μεταδώσουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής Eurosonic της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης που εκπέμπει ραδιοφωνικά Pop/Rock/World Music και θα δίνονται στους όποιους φορείς ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης κρίνει κατάλληλους η TRT.

στ) Τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ, οφείλουν να φέρουν μαζί τους τα μουσικά όργανα των χωρών τους καθώς και τα κοστούμια που θα φορέσουν στη σκηνή.

ζ) Το κάθε συγκρότημα και ο/η κάθε καλλιτέχνης θα ανέβουν δυο φορές στη σκηνή, το πρώτο βράδυ θα ερμηνεύσουν το τραγούδι τους στα τουρκικά, το δεύτερο βράδυ θα ερμηνεύσουν μαζί με το τραγούδι τους στα τουρκικά και ένα άλλο κομμάτι στη δική τους γλώσσα.

η) Η σειρά εμφάνισης των συγκροτημάτων και των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ, θα καθοριστεί με κλήρωση στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες.

θ) Τα διαγωνιζόμενα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες, θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα μας και μετά την ολοκλήρωση του φεστιβάλ μέχρι την ημερομηνία που ορίζεται στον χρόνο της κράτησης του εισιτηρίου, με την προϋπόθεση να αναλάβουν οι ίδιοι τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης στην Τουρκία. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια της επιστροφής απ’ όποιο σημείο και σε όποια ημερομηνία επιθυμούν. Μέσα στο διάστημα αυτό μπορούν να λάβουν μέρος σε κάποια συναυλία της διοργάνωσης ή αν θέλουν μπορούν να κάνουν διακοπές.

Πηγή:TRTGREEK