64η συνάντηση μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας
«Η Τουρκία, δείχνει μία έντονη αυτοπεποίθηση για την ισχύ της και τον ρόλο που μπορεί να παίξει», λέει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος που συμμετέχει στην 64η συνάντηση της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής που ολοκληρώνεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. «Η τούρκικη πλευρά συμμετείχε στην συζήτηση χωρίς καμία διάθεση να κρύψει την αυτοπεποίθηση της για την ισχύ της χώρας και για το ρόλο που μπορεί να παίξει», είπε ο κ. Κουμουτσάκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο έλληνας ευρωβουλευτής σημείωσε επίσης ότι η τουρκική πλευρά άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο το ενδιαφέρον για την πλήρη ένταξη στην ΕΕ. Όπως σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, ήταν επίσης έντονο πίσω από τις δηλώσεις και του κ. Μπεσίρ Αταλάι (υπ. Εσωτερικών) και του κ. Εγκεμέν Μπαγίς (υπ.

Επικρατείας), ότι δηλαδή, «ναι, ενδιαφερόμαστε, αλλά μην το θεωρείτε και δεδομένο ότι αυτό το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την Ε.Ε. θα συνεχιστεί στο μέλλον».

«Αυτά είναι τα δύο βασικά συμπεράσματα όσον αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι οι Τούρκοι θεωρούν ότι η ΕΕ τους αδικεί με τις θέσεις που παίρνει [..] Οι ευρωπαίοι συνάδελφοι είχαν πολλές ερωτήσεις οι οποίες επιβεβαίωσαν τα ζητήματα στα οποία πρέπει να υπάρξει πρόοδος, πολλά και δύσκολα, και δεν προβλέπω ότι σύντομα θα υπάρξει πρόοδος, επομένως η γενική εικόνα (της στασιμότητας) δεν αλλάζει από την σημερινή συζήτηση».