Αγία Σοφία

Εικονική ξενάγηση στην Αγία Σοφία: 1500 Χρόνια Ιστορίας

H προβολή πλήρους ψηφιακής αναπαράστασης του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη στην περίοδο της ακμής του, αποτελεί τη νέα διαδραστική παραγωγή στην «Θόλο» εικονικής πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου».

Hürriyet: Ντροπή σε όσους θέλουν να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Η Αγία Σοφία είναι η νέα μεγάλη κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του κινήματος Γκιουλέν και της κυβέρνησης Ερντογάν έπειτα από τις φήμες
που κυκλοφορούν τελευταία ότι το κυβερνών κόμμα ετοιμάζει σχέδιο ανοίγματος της Αγίας Σοφιάς για προσκύνημα στους μουσουλμάνους.

Τζαμί θέλει να δει την Αγία Σοφία ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Το «λυπημένο τζαμί της Αγίας Σοφίας» ελπίζει πως «θα δει να χαμογελά ξανά» ο Μπουλέντ Αρίντς, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, εκφράζοντας την επιθυμία του να ακολουθηθεί το παράδειγμα άλλων μνημείων και να γίνει ξανά μουσουλμανικός χώρος λατρείας.

H Αγιά Σοφία περιελήφθη στα δέκα κορυφαία μνημεία του κόσμου

Η Αγία Σοφία, το ανεπανάληπτο αυτό Βυζαντινό Μνημείο της Ορθοδοξίας, περιελήφθη στα δέκα κορυφαία μνημεία του κόσμου.

Κωνσταντινούπολη, η ονειρική Βασιλεύουσα!

Απλώνεται στις δύο πλευρές του Βοσπόρου, με τον ορίζοντά της να ζωγραφίζεται από επιβλητικούς τρούλους και εντυπωσιακούς μιναρέδες. Ελάτε, λοιπόν, να γευτούμε μαζί τη «βασιλεύουσα» και να ανακαλύψουμε όλες τις κρυφές και φανερές γωνιές της.

Απειλείται σοβαρά από την υγρασία η Αγία Σοφία!

Απειλούνται σε μεγάλο βαθμό από την υγρασία οι εξωτερικοί και κυρίως οι εσωτερικοί τοίχοι της Αγίας Σοφίας, γεγονός που προκαλεί εντονότατη ανησυχία σε πολλές ομάδες επιστημόνων στην Τουρκία.

Αγία Σοφία: Τόπος λατρείας

Ο επικεφαλής του Κέντρου Ισλαμικών Ερευνών] της Κωνσταντινούπολης (İSAM), καθηγητής Μεχμέτ Ακίφ Αϊντίν (Mehmet Akif Aydın), πρότεινε να ανοίξει η Αγία Σοφία για τους μουσουλμάνους πιστούς τις καθημερινές και για τους χριστιανούς τις Κυριακές.

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη τέλεση λειτουργίας στην Αγία Σοφία

Αργά χτες τη νύχτα έγινε γνωστό ότι ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα προσπάθεια ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας Κρις Σπύρου για τέλεση λειτουργίας στην Αγία Σοφία.

Αντίδραση για την τέλεση θείας λειτουργίας στην Αγια Σοφία.

«Εάν υπάρξει σκόπιμη προσπάθεια, που αποσκοπεί στη διατάραξη της γαλήνης, το κράτος θα λάβει μέτρα εναντίον της», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας Ερτουγρούλ Γκιουνάι αναφερόμενος στην απόφαση ομάδας ελληνοαμερικανών που πρόκειται να επισκεφθεί αύριο Παρασκευή την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη για πραγματοποιήσει λειτουργία.

Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο κ. Γκιουνάϊ είπε ότι «υπάρχει μία προσπάθεια που πηγάζει από το εξωτερικό και στρέφεται εναντίον του διαθρησκευτικού διαλόγου.

Σελίδες

Booking.com