Αγνοούνται τρεις Έλληνες έξι Φιλιππινέζοι ναυτικοί
Τρεις Έλληνες ναυτικοί και έξι Φιλιππινέζοι αγνοούνται μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο ελληνικό φορτηγό πλοίο Aegean Wind ανοιχτά της Βενεζουέλας, τα Χριστούγεννα. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ στο σημείο σπεύδουν μέσα για τη διάσωση των ναυτικών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτήν τη στιγμή, αγνοείται η τύχη τριών Ελλήνων ναυτικών του Aegean Wind: του ανθυποπλοιάρχου, του γ' μηχανικού και του ηλεκτρολόγου. Αγνοούνται ακόμη έξι Φιλιππινέζοι ναυτικοί.

Στο ελληνικό φορτηγό πλοίο επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 9 Έλληνες.

Το φορτηγό πλοίο μετέφερε σιδηρομετάλλευμα από τη Βραζιλία στο Χιούστον των ΗΠΑ. Ανοιχτά της Βενεζουέλας, από άγνωστη αιτία, ξέσπασε πυρκαγιά στο κατάστρωμα του πλοίου και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και τα σωστικά συνεργεία αναμένουν να καθαρίσει η περιοχή από τους πυκνούς καπνούς, προκειμένου να αρχίσει η επιχείρηση του εντοπισμού των αγνοουμένων.

Για τον εντοπισμό των ναυτικών απογειώθηκαν ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα της ακτοφυλακής της Βενεζουέλας, ενώ το σημείο προσεγγίζουν για βοήθεια άλλα φορτηγά πλοία που πλέουν στην περιοχή

Πηγή:ΤΑ ΝΕΑ

.