Αϊβαλί- Μυτιλήνη: Η ‘γλυκιά’ γέφυρα στήριξης
Εξαιτίας της γιορτής του Ραμαζανιού, οι ντόπιοι ξεκίνησαν σιγά σιγά να ζητούν παραγγελίες γλυκών. Οι Έλληνες που έρχονται από την Μυτιλήνη επωφελούνται από αυτήν την ευκαιρία.

Στην επαρχία Μπαλίκεσιρ του Αϊβαλιού, με αφορμή την γιορτή του Ραμαζανιού, οι ντόπιοι ξεκίνησαν σιγά σιγά να δίνουν παραγγελίες γλυκών και οι Έλληνες που έρχονται στην περιοχή από το νησί της Μυτιλήνης εκμεταλλεύονται αυτήν την ευκαιρία.
Ο  Αχμέτ Ταρτσίν, ο ιδιοκτήτης του ‘Ιμρέν’ ενός από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία στο Αϊβαλί, αναφέρει ότι υπάρχει έντονη ζήτηση του γλυκού με την μυζήθρα και του μπακλαβά από ντόπιους αλλά και από Έλληνες που έρχονται στην περιοχή. Κάθε Πέμπτη στο τοπικό παζάρι που διοργανώνεται, οι επισκέπτες που έρχονται από την Μυτιλήνη έχουν δώσει μέχρι τώρα παραγγελίες 100 ταψιών μπακλάβα και του γλυκού από μυζήθρα. ‘Μεταξύ του Αϊβαλί και της Μυτιλήνης δημιουργήσαμε μια γέφυρα φιλίας. Αυτή την εβδομάδα θα παραδώσουμε τις παραγγελίες. Επειδή έχουν δείξει στα προϊόντα μας μεγάλο ενδιαφέρον, θέλουμε να ανοίξουμε ένα υποκατάστημα στην Μυτιλήνη’ είπε ο Αχμέτ Ταρτσίν, ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου.

Ευτυχία Σταμούλη