Air Liquide: Επένδυση 60 εκατ. ευρώ στην Τουρκία
Σε επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ στην αγορά της Τουρκίας προχωράει η Air Liquide με την υπογραφή μακροχρόνιου συμβολαίου με τον Όμιλο πετροχημικών PETKIM. Η συμφωνία προβλέπει την προμήθεια οξυγόνου, αζώτου και αέρα υπό πίεση για τη μονάδα της Aliaga στην περιοχή της Σμύρνης.

Βάσει των όρων του συμβολαίου, η Air Liquide θα αποκτήσει τις τρεις μονάδες παραγωγής αερίων της PETKIM στην Aliaga, συνολικής ημερήσιας δυναμικότητας 400 τόνων οξυγόνου και επιπλέον θα επενδύσει σε μία νέα μονάδα παραγωγής οξυγόνου τύπου YangO2, ημερήσιας δυναμικότητας οξυγόνου 400 τόνων.

Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση της μονάδας αυτής θα γίνει από την ομάδα Engineering της Air Liquide και η έναρξη λειτουργίας της έχει προβλεφθεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Η Air Liquide θα παράγει επίσης υγροποιημένα αέρια για άλλες βιομηχανίες εγκατεστημένες στην περιοχή της Σμύρνης.

Σύμφωνα με την Air Liquide, το συνολικό ύψος της επένδυσής της θα είναι μεγαλύτερο των 60 εκατ. ευρώ.

«Η συνεργασία με την Air Liquide, παγκόσμιο ηγέτη στον χώρο της, συμβάλλει στην πραγματοποίηση του στόχου μας για τη δημιουργία του πετροχημικού πάρκου "PETKIM Value Site", σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα βιομηχανικών πάρκων. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας την οποία θεωρούμε σημαντικό βήμα για την περαιτέρω εξέλιξή μας», δήλωσε ο Hayati Öztürk, Γενικός Διευθυντής της PETKIM.

Ο Όμιλος Air Liquide είναι ο παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς αερίων για την βιομηχανία, την υγεία και το περιβάλλον. Είναι παρόν σε 80 χώρες και απασχολεί 43.600 εργαζόμενους.(naftemporiki.gr)