Αμερικανο-τουρκικές σχέσεις

Ερντογάν: Στο όριο διάλυσης οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ

Σε τροχιά ολοκληρωτικής σύγκρουσης οδεύουν οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ. Ο Τούρκος πρόεδρος κάνει λόγο για αναζήτηση νέων συμμαχιών.

Νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας από τον Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή για την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές από την Τουρκία, επιβάλλοντας δασμούς 20% στο αλουμίνιο και 50% στον χάλυβα, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, λόγω της φυλάκισης από την Άγκυρα ενός Αμερικανού ευαγγελικού πάστορα καθώς και άλλων διπλωματικών θεμάτων στα οποία διαφωνούν οι δύο χώρες.

Συνάντηση Νταβούτογλου-Κλίντον στο Μοναχό

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου (Ahmet Davutoğlu) συναντήθηκε το Σάββατο με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton), στην 47η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Ομπάμα: Πιο σημαντική από ποτέ η αμερικανο-τουρκική συνεργασία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι αμερικανο-τουρκικές σχέσεις είναι σήμερα «σημαντικότερες από ποτέ» για να εμποδίζουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύσε χτες, η εφημερίδα Χουριέτ.

Σε αυτή την οπτική, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί πιέσεις στην Άγκυρα, σύμμαχό του στο ΝΑΤΟ, να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ.