Αμπντουλάχ Γκιούλ: Η Ελλάδα δεν πρέπει να παρεξηγηθεί
«Κάνεις δεν πρέπει να παρεξηγηθεί. Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ.

«Η Ελλάδα είναι μια πολύ σημαντική χώρα. Σήμερα είναι σε οικονομική κρίση, αύριο θα ανακάμψει. Και η Τουρκία το 2001 είχε περάσει μια μεγάλη δημοσιονομική κρίση, είχε χάσει το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της. Επομένως, αυτά είναι περαστικά. Απ' αυτή την άποψη,κάνεις δεν πρέπει να παρεξηγηθεί. Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση.» απάντησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ , σε ερωτήσεις σχετικά με τις αντιδράσεις της Ελλάδας για τις δηλώσεις του.

«Ως εκ τούτου δεν πρέπει να γίνονται παρεξηγήσεις. Φυσικά κάθε χώρα, αν παρεξηγήσουν, μπορεί να έχει ευαισθησίες της. Εγώ απολύτως πιστεύω ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει αυτές τις μέρες. Θέλω ο γείτονας μας πάντα να είναι σε καλές ημέρες και η οικονομία του να είναι καλή. Επειδή ,αν πάει καλά η οικονομία τους και η οικονομία μας θα πάει καλά. Υπάρχουν κοινές τράπεζες, κοινές εταιρίες. Απ' αυτή την άποψη δεν χρειάζονται παρεξηγήσεις.» είπε χαρακτηριστικά ο Γκιούλ .

Ο Γκιουλ συνομιλώντας με τους οδηγούς είχε αναφέρει ότι «η Ελλάδα πάει προς πτώχευση. Όταν κάποιος αδυνατεί να πληρώσει απαιτούν υψηλά επιτόκια».

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας «H Ελλάδα θα διαψεύσει όλους όσοι ελπίζουν ή επενδύουν στη χρεωκοπία της. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει το λάθος να την υποτιμά» είχε απαντήσει.