Ανάπτυξη της ομάδας Frontex, στον 'Εβρο
Την άμεση ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Teams - RABITS) καθώς και επιχειρησιακών μέσων του FRONTEX στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, προκειμένου "να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή υπηκόων τρίτων χωρών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια", ζητά με επιστολή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από την ΕΕ.

 

Η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ, τόνισε ότι η ομάδα ταχείας επέμβασης Frontex της ΕΕ, θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Ελλάδος και θα τεθεί υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών.

 

Θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί σε επιχειρησιακή ισχύ η μεθοριακή δύναμη ταχείας επέμβασης από την ημέρα της σύστασής της το 2007.

 

«Πρόσφατα, ο αριθμός των λαθρομεταναστών έχει αυξηθεί σημαντικά και η κατάσταση έχει καταστεί ιδιαίτερα δραματική», τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Ιδιαίτερη μνεία, η ΕΕ κάνει στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη μήκους 12,5 χλμ μεθόριο της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο.

ΑΠΕ