«Απαγορευμένη Αγάπη» Περιλήψεις Επεισοδίων
Το "Hatirla Sevgili" υπήρξε μία από τις πιο δημοφιλείς, αλλά και η πιο αμφιλεγόμενη τηλεοπτική σειρά στην Τουρκία. 

Ωστόσο οδήγησε πολλούς να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για τη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας. Τα βιβλία που αναφέρονται στα ιστορικά γεγονότα και τα πρόσωπα της σειράς, έγιναν best seller για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά από την προβολή των αντίστοιχων επεισοδίων. Η σειρά ολοκληρώθηκε μετά από 136 επεισόδια στις 6 Ιουνίου 2008. Στον ρόλο της Γιάσεμιν πρωταγωνιστεί η όμορφη Beren Saat, γνωστή από τον ομώνυμο ρόλο της στη σειρά "Fatmagul", ενώ στον ρόλο του Νεντζέτ ο διάσημος ηθοποιός Okan Yalabik, (ο Ιμπραήμ στη σειρά Σουλεϊμάν).

Επεισόδιο 1
Ο Σεβκέτ και ο Ριζά είναι παιδικοί φίλοι που έμεναν σε διπλανά σπίτια στο θέρετρο Buyukada, εκεί όπου και τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει, διασκεδάζοντας στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Οι διαφορετικές πολιτικές τους αντιλήψεις ήταν η αιτία που είχαν απομακρυνθεί. Ο γιος του Σεβκέτ, ο Αχμέτ, ολοκληρώνει τις σπουδές του στη Λοζάνη και επιστρέφει. Την επιστροφή του περιμένει με ανυπομονησία εκτός από την οικογένειά του και ένα ακόμη άτομο. Η κόρη του Ριζά, η Γιασεμίν.

Επεισόδιο 2
Η Γιασεμίν είναι εδώ και καιρό ερωτευμένη με τον Αχμέτ. Ο έρωτάς τους όμως παραμένει «πλατωνικός». Ο γιος του ιδιοκτήτη του πιο διάσημου ζαχαροπλαστείου του νησιού, ο Νετζντέτ, που αγνοεί τα αισθήματα των δύο νέων, ονειρεύεται εδώ και χρόνια μια σχέση με τη Γιασεμίν. Εκείνη μοιράζεται το μυστικό της με την παιδική της φίλη και αδερφή του Νετζντέτ, τη Λαλέ. Η Λαλέ προειδοποιεί τη φίλη της, φοβούμενη μια πιθανή ερωτική απογοήτευση. Η Γιασεμίν όμως πιστεύει στη δύναμη της αγάπης της και αναμένει με ανυπομονησία τον Αχμέτ στο πάρτι γενεθλίων της. Όμως την περιμένει μια έκπληξη.

Επεισόδιο 3
Όλα τα όνειρα της Γιασεμίν γκρεμίζονται στο άκουσμα της σχέσης του Αχμέτ. Η φιλική σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους, τους φέρνει συχνά σε επαφή. Όσο και να προσπαθεί δεν μπορεί να συνηθίσει την ιδέα αυτή. Συν της άλλης, χάνει και το ημερολόγιό της και η ζωή δείχνει να της παίζει ένα περίεργο παιχνίδι. Το ημερολόγιο πέφτει απρόσμενα στα χέρια κάποιου. Θα αποκαλυφθεί το μεγάλο μυστικό που ξέρει μονάχα η φίλη της, η Λαλέ;

Επεισόδιο 4
Ο Μεχμέτ μην μπορώντας να κρύψει το θυμό του για τον Μεντερές, μιλάει δίχως να σκεφτεί τις συνέπειες και το πληρώνει. Η Σεβίμ δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο το συμβάν. Το γεγονός αυτό χωρίζει τους δρόμους του Ριζά με τον Σεβκέτ.

Επεισόδιο 5
Ο Αχμέτ μένει εμβρόντητος από τις αποκαλύψεις της Γιασεμίν, η οποία αποχωρεί από το πάρτι κλαίγοντας. Ο Αχμέτ γνωρίζει πλέον ότι το ημερολόγιο ανήκει στη Γιασεμίν. Όπως και ότι αυτός είναι ο πλατωνικός της έρωτας. Η ένταση των δύο οικογενειών συνεχίζεται.

Επεισόδιο 6
Ο ταγματάρχης Μεχμέτ, τσακώνεται με τον γαμπρό του, Ριζά, ο οποίος είναι βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος. Προσπαθεί να πάρει τον γιο του, που τον φιλοξενούν και να φύγει. Ο Αχμέτ και η Μισέλ ξεκινούν τα διαδικαστικά για τον αρραβώνα τους μπροστά στα μάτια της Γιασεμίν.

Επεισόδιο 7
Εξαιτίας της ομίχλης ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια προς το νησί. Έτσι η Γιασεμίν αναγκάζεται να διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο που της έκλεισε δωμάτιο ο πατέρας της. Η Γιασεμίν, που κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του Αχμέτ μετά από χρόνια, κάνει κάτι παράτολμο και χτυπάει την πόρτα του. Είναι άγνωστη η τροπή που θα πάρει η όλη ιστορία, αφού ο Αχμέτ κάνει πρόταση γάμου στη Μισέλ.

Επεισόδιο 8
Η κατάσταση του Νετζντέτ είναι δραματική, αφού έχει καταλάβει ότι το άτομο που αναφερόταν στο ημερολόγιο η Γιασεμίν δεν ήταν ο ίδιος, αλλά ο Αχμέτ. Δε θα είναι καθόλου εύκολη η σύνδεση μεταξύ των δύο νέων, αφού οι οικογένειές τους απομακρύνονται όλο και περισσότερο.

Επεισόδιο 16
Η οικογένεια δε μπορεί να έρθει σε επαφή με τον Ριζά που είναι φυλακισμένος στο νησί. Η Σελμά στην προσπάθειά της να φέρει πίσω το γιο της κάνει μια απρόβλεπτη κίνηση. Ο ταγματάρχης Μεχμέτ καταρρέει στο άκουσμα ενός μαντάτου. Το σπίτι του νησιού πωλείται.

Επεισόδιο 17
Ο Αχμέτ και η Γιασεμίν εξακολουθούν να συναντιόνται μακριά από τα βλέμματα τρίτων. Ο Νετζντέτ δεν είναι σίγουρος αν η σχέση της Γιασεμίν με τον Αχμέτ έχει τελειώσει οριστικά. Η κατάσταση αυτή ωθεί τον Νετζντέτ να κάνει κάτι ανέλπιστο.

Επεισόδιο 18
Ο Μεχμέτ προσπαθεί να προσαρμοσθεί στη ζωή ως πολίτης και σε αυτό τον βοηθάει πολύ και η Σεβίμ. Η Νεζαχάτ προσπαθεί να συντηρήσει το σπιτικό της. Ποιες θα είναι οι πρώτες προτάσεις του Ριζά που θα προκαλέσουν αίσθηση; Ποια θα είναι η μεγάλη έκπληξη για την οικογένεια της Γιασεμίν;

Επεισόδιο 19
Ο Ριζά είναι πανευτυχής που συναντάει ξανά την οικογένειά του. Η Γιασεμίν με τον Αχμέτ συνεχίζουν να συναντιούνται κρυφά. Ο Νετζντέτ κατηγορεί τη Γιασεμίν για αυτές τις συναντήσεις. Η Γιασεμίν και ο Νετζντέτ τσακώνονται.

Επεισόδιο 20
Τον Ριζά τον περιμένει μια μεγάλη έκπληξη. Η Νεζαχάτ σοκάρεται με αυτά που διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια της. Η Κεριμάν βρίσκει τρόπο για να μιλήσει στη Νεζαχάτ. Ο Αχμέτ κάνει πρόταση γάμου στη Γιασεμίν. Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Ριζά είναι ο απαγχονισμός.

Επεισόδιο 21
Η Γιασεμίν θα δώσει στον Αχμέτ μια μεγάλη είδηση. Ωστόσο μια δίκη του Αχμέτ στην Άγκυρα, τους εμποδίζει να συναντηθούν. Οι ειδήσεις από το μέτωπο του Ριζά αναστατώνουν την οικογένεια. Η εκδίκαση των φυλακισμένων στη νήσο Γιασσιαντά με την ποινή του απαγχονισμού συνεχίζεται.

Επεισόδιο 22
Η δίκη ολοκληρώθηκε με την απόφαση του απαγχονισμού για τον Ριζά. Τώρα, η μόνη του ελπίδα είναι η απόφαση που θα εκδώσει η Εθνική Ενότητα. Η Γιασεμίν σχετικά με την απόφαση αυτή, πηγαίνει να βρει τον Σεβκέτ Γκιούρσοι.

Επεισόδιο 23
Η Γιασεμίν και η οικογένειά της μαθαίνουν πως η απόφαση απαγχονισμού του Ριζά δεν εγκρίθηκε. Πόσο καιρό όμως θα συνεχίσει να μένει μακριά από την οικογένειά του; Η κατάσταση της υγείας του Σεβκέτ μετά από το έμφραγμα είναι κρίσιμη.