Αποκλείεται το σενάριο αναδιάρθρωσης του χρέους
Το σενάριο αναδιάρθρωσης του χρέους απέκλεισε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Figaro», ενώ τόνισε οτι η Γαλλία στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας, όταν χρειάστηκε υποστήριξη.

«Αυτό το σενάριο θα ήταν καταστροφή για τους έλληνες πολίτες, λαμβάνοντας υπόψη τις θυσίες. Θα κατέστρεφε την εμπιστοσύνη απέναντι στην Ευρώπη και το ευρό» είπε ο Γ.Παπανδρέου αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους. Σε ρώτηση για τη στάση της Γαλλίας απέναντι στην Ελλάδα είπε: Δε μας εγκαταλείψατε ποτέ ακόμα κι όταν όλες οι πόρτες φαίνονταν κλειστές, αποδεικνύνοντας για πολλοστή φορά τη φιλία σας απέναντι στην Ελλάδα και την υποστήριξή σας στο ευρωπαϊκό ιδεώδες και την αλληλεγγύη ως τον ακρογωνιαίο λίθο μιας Ευρώπης ενωμένης.». Ωστόσο, ο Γ. Παπανδρέου, από το Παρίσι, άσκησε κριτική στη σκληρή στάση της Γερμανίας για το ζήτημα στήριξης των κρατών - μελών της ευρωζώνης, που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε χρεοκοπία ορισμένες οικονομίες.

Οπως σημείωσε ο Γ.Παπανδρέου για την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων των ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ είναι σύμφωνος ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, γεγονός που αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο Γ.Παπανδρέου, στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έκανε λόγο για μια «παγκοσμιοποιημένη ενωτική δράση και συνεργασία» μέσα από την οποία μπορεί η Σοσιαλιστική Διεθνής να συμβάλλει στην ευημερία των πολιτών στην κρίσιμη αυτήν περίοδο.

 

Πληροφορίες από FIGARO, ΑΠΕ - ΜΠΕ