Άρχισαν τα προβλήματα για την κυβέρνηση

Ενδεικτική των προβλημάτων που θα βρει μπροστά της η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα ήταν η χθεσινή ανακοίνωση-αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για τα 25 ευρώ νοσηλείας σε δημόσιο νοσοκομείο.Αντίδραση από πλευράς Μαξίμου όπως είναι φυσικό δεν υπήρξε, ωστόσο κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι το μέτρο είναι μνημονιακή υποχρέωση και αναφέρεται σε νόμους που ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ.
Το εύθραυστο πολιτικό τοπίο, συμπληρώνεται και από τις διώξεις για απιστία που άσκησε ο εισαγγελέας Καρπενησίου σε 18 πρώην νομαρχιακούς συμβούλους της Ευρυτανίας, μεταξύ των οποίων και ο νυν βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην νομάρχης Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, του οποίου η ασυλία έχει αρθεί και αντιμετωπίζει την κατηγορία απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και ζημίας προς το δημόσιο.

Η υπόθεση αφορά σε ένα δάνειο «μαμούθ» των 4,7 εκατ. ευρώ το 2007 στην εταιρεία-«φάντασμα» ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε., λαμβάνει όμως πολιτικές διαστάσεις με δεδομένο ότι έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διαγραφή Λιάπη από τη Ν.Δ..

Και εδώ το Μαξίμου αποφεύγει να τοποθετηθεί, υπάρχουν αρκετοί όμως που - αν το επέτρεπε η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία – θα θεωρούσαν δεδομένη τη διαγραφή του βουλευτή, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα με δηλώσεις ή διαρροές ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει επίμαχα νομοσχέδια.
Μία ακόμη παράμετρος την οποία πρέπει να σταθμίσει σοβαρά η κυβέρνηση είναι η πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές η οποία καταγράφεται στην 17σέλιδη απάντησή της στο ερωτηματολόγιο που της απέστειλε η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία διεξαγάγει έρευνα για τα Μνημόνια σε τέσσερις χώρες της Ε.Ε.

Στην απάντηση διατυπώνεται η εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές το 2015. Εκτίμηση που έρχεται σε αντίθεση με αυτήν του Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Εντός αυτού του κλίματος το Μαξίμου ετοιμάζεται να υποδεχθεί την προσεχή εβδομάδα τους κοινοτικούς Επιτρόπους για την επίσημη τελετή έναρξης της ευρωπαϊκής προεδρίας προσδοκώντας να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας σε πιο βατά για την ίδια θέματα.

Ναυτεμπορική

Booking.com