"ArtBosphorus 2011" στην Κωνσταντινούπολη
property="content:encoded">

Η Κωνσταντινούπολη πρόκειται να φιλοξενήσει τη διεθνή γιορτή σύγχρονης τέχνης "ArtBosphorus 2011" τον Απρίλιο.

Η γιορτή σύγχρονης τέχνης θα λάβει χώρα στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Fulya μεταξύ 7 και 10 Απριλίου, όπου θα συνευρεθούν 300 καλλιτέχνες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Ισλανδίας, της Πολωνίας, της Αρμενίας, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Σερβίας, της Κορέας και της Αγγλίας.

Σύμφωνα με τη Hürriyet, ο σκηνοθέτης Ντενιζχάν Οζέρ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη για την παρουσίαση της εκδήλωσης, ότι η Κωνσταντινούπολη δεν ήταν μόνο η μέχρι πρότινος πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά και μια πόλη του κόσμου με μοναδική γεωγραφική θέση, ιστορία χιλιάδων χρόνων, εμπορική θέση και πολυπολιτισμική δομή.

Ο Οζέρ υποστήριξε, ότι μια μεγαλούπολη σαν την Κωνσταντινούπολη θα μπορούσε με φυσικό τρόπο να μετατραπεί σε τόπο φιλοξενίας μπιενάλε, φεστιβάλ, και γιορτών τέχνης σαν και το ArtBosphorus. "Η γιορτή θα κινηθεί γύρω από τη θεματική "Όνειρα, Χρώματα και Πραγματικότητες". Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε στην πόλη όλους τους κλάδους της σύγχρονης τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της φωτογραφίας, των installation, του χορού και των performance. Θα διοργανώσουμε ξεχωριστή γιορτή με έργα κοινωνικής απεύθυνσης, προγράμματα video art, και καλλιτεχνικών ταινιών."