«Αυθαίρετο» χαρακτηρίστηκε το παλάτι του Ερντογάν
«Αυθαίρετο» είναι το παλάτι που έχτισε ως προεδρικό μέγαρο ο Ερντογάν στην Άγκυρα, σύμφωνα με απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει θεσμοί και οργανώσεις, όπως η Ένωση Αρχιτεκτόνων και μάλιστα το 5ο Διοικητικό Δικαστήριο της Αγκυρας τους είχε δικαιώσει, αποφασίζοντας ότι οι εργασίες στο 1.100 δωματίων παλάτι έπρεπε να σταματήσουν.  

Όμως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει ότι  «εάν έχουν τη δύναμη ας έρθουν να το γκρεμίσουν», δίνοντας εντολή να συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες μέσα στην έκταση που είχε χαρακτηριστεί δασική από τον ίδιο τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ. 

Αυτή τη φορά όμως το κτίριο χαρακτηρίζεται «αυθαίρετο» από το ανώτατο τουρκικό δικαστήριο και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου, στις οποίες το κόμμα του Ερντογάν αναμένεται να σημειώσει απώλειες.  

Το νέο Προεδρικό Μέγαρο η ανέγερση του οποίου έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις εντός της Τουρκίας λόγω του πλούτου που το χαρακτηρίζει κόστισε 650.000.000 δολάρια, έχει 1.100 δωμάτια και απλώνεται σε έκταση 300.000 τετραγωνικών μέτρων εντός της Δασικής Φάρμας Ατατούρκ.