Βαρθολομαίος : Ένας από τους 10 "Αγίους του Περιβάλλοντος
Σε άρθρο που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή εφημερίδα «The Haffington Post”, η Δρ Μαλλόρι ΜακΝταφ, συγγραφέας του βιβλίου «Φυσικοί Άγιοι: Πως οι Άνθρωποι της Πίστης εργάζονται να σώσουν την Γη του Θεού», παρουσιάζει τις 10 θρησκευτικές προσωπικότητες, που με τη δράση και την συμβολή τους στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της Δημιουργίας του Θεού, θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ως «Άγιοι του Περιβάλλοντος».

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: O ηγέτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει κερδίσει τον τίτλο του “Πράσινου Πατριάρχη”. Συγκέντρωσε Επιστήμονες, Θρησκευτικούς ηγέτες και Κυβερνητικούς Αξιωματούχους στις επισκέψεις του στα σημαντικότερα υδάτινα συστήματα του κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Δούναβης, ο Αμαζόνιος και η Αρκτική, για να προωθήσει την επιστημονική και πνευματική κατανόηση της σημασίας των νερών», σημειώνει η Δρ ΜακΝταφ κατατάσσοντας τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας στην ομάδα των «Πέντε Αγίων του Κόσμου».

1. Η Sally Bingham

2. Η Wangari Maathi

3. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

4. Ο Wendell Berry

5. Ο αιδεσιμότατος Mitch Hescox

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει «Πέντε Αγίους» που με το έργο τους επέδρασαν στην βελτίωση των συνθηκών σε περιοχές που έχει ζήσει η συγγραφέας.

Πιο συγκεκριμένα είναι οι εξής :

1. Η Lee Anne Beres

2. Ο αιδεσιμότατος John Rausch

3. Η Jill Rios

4. Ο ραβίνος Larry Troster

5. Ο βουδιστής Will Harlan

«Όλοι μαζί, αυτοί οι άνθρωποι της Πίστης αντιπροσωπεύουν μια Κοινωνία Αγίων ριζωμένη στη Γη του Θεού, οι οποίοι όμως προχωρούν μπροστά, ένα βήμα την φορά», καταλήγει η συγγραφέας χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

Πηγή:cosmo.gr