Βενιζέλος: "Αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων"
Τη λήψη νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, κατά την ομιλία του επι νομοσχεδίου για τον τραπεζικό τομέα, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

"Ναι, θα πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα", τόνισε ο κ.Βενιζέλος, καθιστώντας σαφές ότι η χώρα πρέπει να κάνει ό,τι πρέπει ώστε να εξέλθει της τρέχουσας κρίσης.

"Το θαύμα θα γεννηθεί εδώ" ..."με τη συστηματική εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής", υπογράμμισε.

Όπως τόνισε "η Ελλάδα είναι και θα είναι μέλος της ζώνης του ευρώ".

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, ο κ.Βενιζέλος σημείωσε ότι "αν η ευρωζώνη δεν στείλει το μήνυμα ότι μπορεί να λύσει το ελληνικό πρόβλημα, θα στείλει το μήνυμα ότι δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα"..."είμαστε το 2% του συνολικού χρέους της ευρωζώνης", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών.

Εν τω μεταξύ, στην Ουάσιγκτον «μεταφέρονται» οι συνομιλίες της κυβέρνησης με την τρόικα, με τη συζήτηση να επεκτείνεται πλέον στο σύνολο της χρονικής διάρκειας του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και όχι μόνον τη διετία 2011- 2012.

Η δεύτερη τηλεδιάσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους επικεφαλής των ελεγκτών, ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 2,5 ώρες και, από το υπουργείο Οικονομικών επισημάνθηκε ότι «υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος». Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι σχετικές συνομιλίες θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον, όπου ο κ. Βενιζέλος θα μετάσχει στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ.(ΑΠΕ)