ΑΡΧΕΙΟ turkishgreeknews

Η νέα Τουρκία, η Ελλάδα και η Δύση

Ελληνικά

Μια νέα εποχή ξεκινά για την Τουρκία, μετά τον εκλογικό θρίαμβο του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, που συγκέντρωσε ποσοστό 49,9% του εκλογικού σώματος των 50 εκατομμυρίων ψηφοφόρων. Αρχίζει την τρίτη θητεία του καταλαμβάνοντας 325 έδρες στην τουρκική εθνοσυνέλευση, με κορυφαίο πολιτικό του στόχο τη συναινετική, όπως είπε, αναθεώρηση του συντάγματος, για την οποία, πάντως, απαιτούνται οι 330 από τις 550 έδρες του κοινοβουλίου.

Aπό τον Κεμάλ στον Ερντογάν

Ελληνικά

Oι βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία στις 12 Ιουνίου θα καθορίσουν το πολιτικό μέλλον της γείτονός μας και τη θέση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ιστορία. Βυθισμένοι στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική μας κρίση, κινδυνεύουμε να παραβλέψουμε την κοσμογονία δίπλα μας - το γεγονός ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός εμφανίζεται πλέον ως ο μεγαλύτερος πολιτικός στη χώρα του μετά τον ιδρυτή της Κεμάλ Ατατούρκ, έχοντας κατατροπώσει και το κοσμικό καθεστώς που ίδρυσε ο Κεμάλ, αλλά και κάθε άλλον πολιτικό της γενιάς του.

Τουρκία: το σινεμά έβγαλε το φέσι

Ελληνικά

ΣΕ ΑΝΘΗΣΗ δείχνει να βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ο τουρκικός κινηματογράφος, όπως επιβεβαίωσε μία ακόμη φορά τόσο η επιλογή της ταινίας «Κάποτε στην Ανατολία» του Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού φεστιβάλ των Κανών όσο και οι ταινίες που είδαμε στο πρόσφατο φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης.

Σελίδες