Βουλγαρία- Τα "Μουσικά Βραβεία των Βαλκανίων" θα διοργανωθούν για πρώτη φορά την προσεχή άνοιξη από τον τηλεοπτικό σταθμό "Balkanika"
"Η μουσική πάντοτε υπήρξε σημαντικότατο στοιχείο της πολιτιστικής ταυτότητας των Βαλκανίων και διαδραματίζει το ρόλο της γέφυρας φιλίας, αλληλογνωριμίας και κατανόησης και αρμονικής συμβίωσης των λαών της ευρύτερης περιοχής μας.

Γι’ αυτό θα ήθελα να χαιρετήσω θερμά την πρωτοβουλία σας για ενιαία και αντιπροσωπευτική παρουσίαση του τεράστιου μουσικού πλούτου, με τον οποίο τα Βαλκάνια δίνουν πολύτιμη συμβολή στον πολιτισμό της ενωμένης Ευρώπης".

Τα παραπάνω επισημαίνει η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Ζέλεβα, στο χαιρετιστήριο μήνυμά της προς το "Balkanica Music Television", με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας του δημοφιλούς τηλεοπτικού καναλιού της Βουλγαρίας να ιδρυθεί "Βαλκανική Μουσική Ακαδημία", η οποία θα απονέμει κάθε χρόνο ειδικά βραβεία στους καλύτερους καλλιτέχνες και δημιουργούς δημοφιλούς μουσικής των βαλκανικών χωρών.

"Ο στρατηγικός στόχος των Βαλκανικών Μουσικών Βραβείων είναι η ανάπτυξη των πολιτιστικών ανταλλαγών και της συνεργασίας μεταξύ των λαών της ευρύτερης περιοχής.

Πιστεύουμε ότι, με τον τρόπο αυτό, θα συνεισφέρουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της μουσικής παραγωγής και της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας στις χώρες μας με την εξασφάλιση σκηνής και βήματος για ευρύτερη παρουσίαση των νεαρών ταλέντων της περιοχής", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του "Balkanica Music Television", Κάμεν Βοντενιτσάροφ, στην ομιλία του στην εντυπωσιακή εκδήλωση για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας.

Συγκεκριμένα, στόχος είναι η παρουσίαση νέων καλλιτεχνών από την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, τη Σερβία, του Μαυροβουνίου, την Κροατία και την Τουρκία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του ελαφρού και του λαϊκού τραγουδιού των βαλκανικών χωρών, που ήδη έχουν αποκτήσει διεθνές κύρος και φήμη, μαζί με ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες από έξι βαλκανικές χώρες.

Στο νέο νυχτερινό κέντρο της Σόφιας, που φιλοξένησε την πρεμιέρα των βαλκανικών μουσικών βραβείων, η διασκέδαση κορυφώθηκε με τις ευρύτατα δημοφιλείς στο νεανικό κοινό της Σόφιας εντυπωσιακές συνθέσεις ποπ, ροκ και μοντέρνας ελληνικής μουσικής, του γνωστού Έλληνα DJ Παντελή.

Η απονομή των βραβείων προβλέπεται να διεξαχθεί την ερχόμενη άνοιξη, κατόπιν σχετικής πρότασης της "Βαλκανικής Μουσικής Ακαδημίας" με διαγωνιζόμενους γνωστά ονόματα από το χώρο της μουσικής των χωρών των Βαλκανίων που διακρίθηκαν το 2009, όπως εξήγησε ο διευθυντής, Κάμεν Βοντενιτσάροφ.

Τα βαλκανικά μουσικά βραβεία, όπως εκτίμησε, αναμένεται να καταλάβουν εξέχουσα θέση ανάμεσα στα άλλα σημαντικά μουσικά γεγονότα των Βαλκανίων. ΑΠΕ-ΜΠΕ