«Χαμένη πόλη» βρέθηκε στην Καππαδοκία
Στη φημισμένη Καππαδοκία με τις καμινάδες των νεραϊδών και με τις υπόγειες πόλεις της, ανακαλύφθηκε μία από τις μεγαλύτερες υπόγειες πόλεις στον κόσμο.

Στο πλαίσιο των εργασιών διαμόρφωσης  της περιοχής  Nevşehir, ανακαλύφθηκε μία νέα υπόγεια πόλη η οποία καλύπτει μία έκταση 785 χιλιάδων τ.μ.
Ο δήμαρχος του Νεβσεχίρ Χασάν Ούνβερ δήλωσε ότι πρόκειται μια από τις μεγαλύτερες υπόγειες πόλεις  της Τουρκίας και θα αποτελέσει  ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα του κόσμου.
Η Καππαδοκία , είναι μια μαγευτική περιοχή της Τουρκίας, με μοναδικά αξιοθέατα και μακρά ιστορία, χαμένη στα βάθη των αιώνων και των πολιτισμών, που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στο χώμα της.
Ένα ιδιαίτερα θαυμαστό δημιούργημα της φύσης που βρίσκεται στην Καππαδοκία, είναι οι Καμινάδες των Νεραϊδών (στα τουρκικά Peribacalarι), που βρίσκονται ανάμεσα στις πόλεις Ουργκιούπ, Ουτσχισάρ και Αβανος, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Goreme. Πρόκειται για περίτεχνους κωνικούς πυργοειδείς βράχους, ύψους μέχρι και 40 μέτρων, που θυμίζουν καμινάδες με ένα «καπέλο» από βασάλτη στην κορυφή τους.
Σχηματίστηκαν από τη διάβρωση των ηφαιστειογενών πετρωμάτων της περιοχής, από τη βροχή και τα φυσικά φαινόμενα στη διάρκεια των αιώνων κατά την 4η Γεωλογική Περίοδο και είναι απροστάτευτες καθώς η φθορά τους από τα φυσικά φαινόμενα συνεχίζεται.