Χριστουγεννιάτικη πλατεία Αριστοτέλους
Πρωτοβουλία για την μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από χώρες του εξωτερικού κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ανέλαβαν από κοινού ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εορταστική αναμόρφωση της Αριστοτέλους σε «Χριστουγεννιάτικη Πλατεία» που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου του 2012.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που έδωσαν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ,ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης και ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, του Πρόεδρου της HELEXPO Πάρι Μαυρίδη και των Αντιδημάρχων Χασδάι Καπόν, Καλυψώς Γούλα και Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Εξαρχής, δηλώσαμε ότι θα καλλιεργήσουμε και θα αποκαταστήσουμε στενή σχέση και συνεργασία με τα επιμελητήρια της πόλης. Γι’ αυτό και προχωρήσαμε στη συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για την διοργάνωση μιας χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που θα συμβάλλει στην τόνωση της κίνησης στην αγορά», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, επισημαίνοντας ότι στόχος της διοίκησης του Δήμου είναι η γενική αναβάθμιση της εικόνας του κέντρου της πόλης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μ. Ζορπίδης αναφέρθηκε στον πιλοτικό χαρακτήρα της εκδήλωσης : «Θέλουμε αυτή η πρωτοποριακή εκδήλωση να λάβει τα χαρακτηριστικά ενός θεσμικού γεγονότος, το οποίο θα είναι σύμφυτο με την ιστορία και την προβολή της Θεσσαλονίκης».

Όσον αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της «Χριστουγεννιάτικης Πλατείας», ο πρόεδρος του ΕΕΘ ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα φωταγωγηθεί το πλωτό δένδρο. Και υπογράμμισε : «Στην πλατεία Αριστοτέλους, έχουν τοποθετηθεί παγοδρόμιο, περίπτερα-σπίτια δημιουργικής απασχόλησης και συστοιχία χριστουγεννιάτικων δένδρων. Επίσης, τοποθετείται ήδη φωτεινός διάκοσμος σε όλο τον άξονα της Αριστοτέλους και τοποθετούνται σπιτάκια που θα διατεθούν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες θα διαθέτουν δικά τους προϊόντα»,

Με στοίχημα παραλλήλισε την «Χριστουγεννιάτικη Πλατεία», ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης: «Ως έμποροι, θα πρέπει να είμαστε κοντά στους καταναλωτές ενώ ο Δήμος θα πρέπει να μεριμνήσει για την καθαριότητας της πόλης».

. Στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενόψει των Χριστουγέννων, αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα ενώ ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας ανακοίνωσε πως θα τοποθετηθούν έλατα στις δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης. Η διακόσμηση τους θα γίνει από τις δημοτικές κοινότητες.