Δ. Δρούτσας: «Δεν συζητάμε θέματα Ελλήνων πολιτών με καμιά ξένη κυβέρνηση»
Η Ελλάδα δεν συζητά θέματα Ελλήνων πολιτών με καμιά ξένη κυβέρνηση, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, ερωτηθείς σχετικά με τη συμπερίληψη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ως θέματος στην ατζέντα της Τουρκίας.

«Ζούμε σε μια δύσκολη γειτονιά και αν θέλουμε - και εμείς το θέλουμε - η Ελλάδα να ξαναγίνει πρωταγωνιστής, πρέπει να παίξουμε "επίθεση"», τονίζει ο κ. Δρούτσας σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής».

Για το ίδιο θέμα, επισημαίνει σε δήλωσή του στον «Κυριακάτικο Αδέσμευτο Τύπο» ότι «βούλησή μας είναι η αναβάθμιση της παρουσίας μας στη Μεσόγειο, τον Εύξεινο Πόντο και ως τη Μέση Ανατολή».

Παράλληλα, αναφέρεται στον φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό στόχο της «Ατζέντας 2014» για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση των Δ. Βαλκανίων, που, όπως τονίζει, αποτελεί «στρατηγική επιλογή» της Ελλάδας.

Ερωτηθείς, αν βλέπει λύση για το Κυπριακό ως τον Απρίλιο (πριν την εκλογική διαδικασία στα Κατεχόμενα), ο κ Δρούτσας απαντά ότι Ελλάδα και Κύπρος θέλουν λύση τώρα, αλλά βιώσιμη και λειτουργική «κυπριακή και ευρωπαϊκή» χωρίς τεχνητά χρονοδιαγράμματα.

«Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δίνει αγώνα για τη λύση του Κυπριακού και έχει την πλήρη στήριξη της Ελλάδας. Πρέπει επιτέλους κι η Τουρκία να αφήσει τον κ. Ταλάτ να κάνει το ίδιο», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.