Δάκτυλο της Δαμασκού στην επίθεση στο Ρεϊχανλί βλέπει ο Νταβούτογλου
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σήμερα πως πιστεύει ότι μαχητές πιστοί στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ 'Ασαντ βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή τρομοκρατική ενέργεια, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 49 ανθρώπους, στην παραμεθόριο πόλη Ρεϊχανλί. «Η επίθεση δεν έχει καμμία σχέση με τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, έχει όμως μεγάλη σχέση με τη συριακή κυβέρνηση», δήλωσε ο Ναταβούτογλου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT.
Ο ίδιος δήλωσε πως θεωρείται ότι όσοι διέπραξαν τη χθεσινή επίθεση είναι οι ίδιοι που βρίσκονταν πίσω από την επίθεση στην παράκτια συριακή πόλη Μπάνιας την περασμένη εβδομάδα, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 62 άνθρωποι και την οποία αποδίδουν σε μαχητές προσκείμενους στην κυβέρνηση 'Ασαντ.
Αντιδρώντας, η κυβέρνηση της Δαμασκού εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς της 'Αγκυρας, αρνούμενη πως σχετίζεται με την επίθεση στο Ρεϊχανλί.
«Η Συρία δεν διέπραξε και ούτε πρόκειται να διαπράξει ποτέ μία τέτοια πράξη, διότι δεν μας το επιτρέπουν οι αξίες μας», δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης (Τύπου) Ομράν αλ Ζόχμπι σε συνέντευξη Τύπου, η οποία αναμεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.