Δέκα προσαχθέντες της πορείας και ο ειρηνκός χαρακτήρας της
Ελλάδα-Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα, τα δέκα άτομα που συνελήφθησαν χθες στα «πλαίσια» της χθεσινής πορείας για το Πολυτεχνείο και των αναταραχών που ακολούθησαν στα Εξάρχεια και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

 

Οι κατηγορίες ποικίλλουν: έξι από αυτούς ανήκαν σε ομάδα που επιτέθηκε με πέτρες και βόμβες μολότοφ σε άντρες της Ομάδας ΔΕΛΤΑ στην οδό Μπουμπουλίνας, ένας συνελήφθηκε επειδή αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του και να περάσει από δαχτυλοσκοπικό έλεγχο κατά την προσαγωγή του, άλλος καθώς κουβαλούσε πάνω του ενοχοποιητικά στοιχεία (μάσκα, μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, σπίρτα, κροτίδα) στην οδό Ακαδημίας, για κάποιον άλλον εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, ενώ ένας τελευταίος ,όπως ο ίδιος δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα, είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και έφερε πάνω του σιδερογροθιά.

 

Εξαιτίας της ανησυχίας γονέων και άλλων πολιτών και προς ενημέρωση για τους προσαχθέντες, ο κ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, συναντήθηκε με τον αρχηγό της Αστυνομίας ,κ. Οικονόμου. Ο τελευταίος δήλωσε ικανοποιημένος με το νέο σχεδιασμό που τελέστηκε φέτος σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα και όλους τους φορείς και για την τήρηση της νομιμότητας, ενώ διαβεβαίωσε ότι όλοι οι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι, με την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψει κάτι εις βάρος τους. Ο κ. Λαφαζάνης με τη σειρά του δήλωσε ευχαριστημένος με το σχεδόν καθολικό ειρηνικό χαρακτήρα της πορείας (αν εξαιρέσουμε το τέλος της),αλλά όχι και με τις μαζικές προσαγωγές ,κυρίως παιδιών και εφήβων.