Δεκτή έγινε η παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Τσιατούρα.
Έπειτα από τα γεγονότα το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια, που είχαν ως αποτέλεσμα τις προσαγωγές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συμμετείχαν σε παρουσίαση βιβλίου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε την παραίτηση του Βασίλη Τσιατούρα.

«Η νομιμότητα δεν αφορά μόνο τους πολίτες, αφορά πρωτίστως και πάνω απ’ όλα το ίδιο το κράτος. Ο υπερβάλλων ζήλος που οδηγεί σε λογικές «σερίφη» και «ράμπο» δεν είναι καλός οδηγός. Λάθη ενδεχομένως να γίνουν. Ενδεχομένως κάποιοι να δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο. Άλλοι ίσως να θέλουν να ονειρεύονται αντάρτικα πόλεων και εξεγέρσεις. Εγώ θέλω να είμαι σαφής: το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι ευφημισμός,» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Επισήμανε ακόμα ότι «βασικός μας αντίπαλός στην προσπάθεια που κάνουμε είναι ο κακός μας εαυτός. Η χθεσινή συμπεριφορά των αστυνομικών με την είσοδο σε χώρο όπου λάμβανε χώρα παρουσίαση βιβλίου, και τη σύλληψη ορισμένων από τους παριστάμενους, ήταν απαράδεκτη. Έχω ήδη ζητήσει συγγνώμη από όσους προσήχθησαν στη Γ.Α.Δ.Α. Και το ξανακάνω δημοσίως.»

Σύμφωνα με πληροφορίες στη θέση του τέως Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Βασίλειου Τσιατούρα θα αναλάβει ο Λευτέρης Οικονόμου.