Δελαβέκουρας για τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπ. Αρίντς
Όποιες δηλώσεις υπονοούν ότι υπάρχει κάποια διαπραγμάτευση για ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, το οποίο είναι μία νομική διαφορά στην οποία οι δύο χώρες πρέπει να προχωρήσουν για την επίλυσή της, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα" δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας στην ενημέρωση διπλωματικών συντακτών,για τις φερόμενες δηλώσεις του Αντιπροέδρου της τουρκικής Κυβέρνησης Μπ. Arinc.

Παράλληλα, ανέφερε ότι "Η τουρκική πλευρά συχνά παρουσιάζει θέσεις, οι οποίες γενικεύουν και αφήνουν αμφιβολίες".

Δελαβέκουρας "είναι μία προσπάθεια επικοινωνιακή, την οποία την είδαμε κατά κόρον τις τελευταίες ημέρες. Αυτή η προσπάθεια προφανώς δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα, δε συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνουμε για να βρούμε λύση στο πραγματικό ζήτημα, στη νομική διαφορά για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και απλά μένει να δημιουργεί εντυπώσεις. Δεν κινούμαστε σε αυτήν τη λογική, μας ενδιαφέρει η ουσία."χαρακτήρησε τις δηλώσεις του Μπ. Arinc.

«Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα προχωρούν προς το σημείο επίλυσης όλων των ζητήματων», δήλωσε ο Μπουλέντ Αρίντς, Υπουργός Επικρατείας και αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Ο Αρίντς, μίλησε .

Ο Μπουλέντ Αρίντς στην ομιλία του στην συνεδρίαση με θέμα «Έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο: Πολιτική και Οικονομική Συνεργασία»,στο πλαίσιο της Συνόδου «Ηγετών της Αλλαγής» που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστημίου İstanbul και το Τουρκικό Ίδρυμα Ερευνών για το Μέλλον, στην Κωνσταντινούπολη είχε ανέφερε ότι, οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα προχωρούν προς το σημείο επίλυσης όλων των ζητήματων, όμως αυτό δεν ανακοινώνεται λόγω των αντιπαραθέσεων στην εσωτερική πολιτική.

Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη Νταβούτογλου,εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ δήλωσε ότι "Έγινε σε μία χρονική συγκυρία από την οποία, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε μεγάλα αποτελέσματα. Η Τουρκία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο αυτή τη στιγμή, αυτό είναι ένα γεγονός και από την πλευρά μας περιμένουμε, πράγματι, να δούμε ταχύτερη πρόοδο στη συνέχεια.

Είναι χρήσιμες αυτές οι επαφές. Οι δύο Υπουργοί έχουν ανταλλάξει επτά επισκέψεις μέχρι στιγμής και είχανε πάρα πολλές επαφές σε διεθνή φόρα. Έχουμε, ουσιαστικά, ένα νέο εργαλείο το οποίο θέτει το πλαίσιο της προόδου στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και αυτό είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας. Όπως γνωρίζετε το πρώτο Συμβούλιο έγινε το Μάιο στην Αθήνα και προγραμματίζεται να γίνει το επόμενο, τον Ιούλιο στην Τουρκία. Σε αυτό το πλαίσιο της προετοιμασίας του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, έγινε η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας. Ταυτόχρονα όμως ήταν και μία πολύ καλή ευκαιρία για να κάνουμε μία συνολική επισκόπηση των διμερών σχέσεων αλλά και για να συζητήσουμε για πολύ σοβαρά περιφερειακά ζητήματα, τα οποία απασχολούν την περιοχή μας, με πρώτο και κύριο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική."