«Δεν μας χωρίζει τίποτα»

Ο Κερέμ Τουντσερί αφήνει τις κόντρες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων για τους πολιτικούς και όπως μιλώντας στο gazzetta.gr ξεκαθάρισε πως «δεν μας χωρίζει τίποτα». Όσο για τους στόχους της Εφές Αναντολού, φυσικά το Φάιναλ Φορ.

Αυτό το τουρνουά είναι μια ευκαιρία για την ομάδα σου να δει που βρίσκεται μέχρι στιγμής;

«Όντως. Είμαστε μια νέα ομάδα με εννιά καινούργιους παίκτες, οπότε θα πρέπει γρήγορα να βρούμε χημεία και αυτά τα φιλικά θα μας βοηθήσουν ως προς αυτό. Εκτός, όμως, από αυτό, το συγκεκριμένο τουρνουά δίνει τη δυνατότητα στις δύο χώρες να έρθουν ακόμη πιο κοντά. Οι πολιτικοί έχουν τις κόντρες του και δεν με νοιάζει γιατί. Εγώ θεωρώ πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».

Τι μπάσκετ να περιμένουμε να δούμε φέτος από την Εφές Αναντολού;

«Αν μπορείς έλα ξανά σε 3 μήνες να σου πω (γέλια). Ακόμη είναι πολύ νωρίς να το πούμε αυτό μιας και εμείς ακόμη γνωριζόμαστε. Προσπαθούμε να γίνουμε ένα δυνατό σύνολο που θα τα δίνει όλα μέσα στο παρκέ. Μακάρι να γίνει γρήγορα αυτό γιατί θέλουμε να φτάσουμε ως το Φάιναλ Φορ».

Οι ελληνικές ομάδες μπορούν να φτάσουν ως εκεί θεωρείς;

«Φυσικά. Κάθε φορά που αρχίζει η Ευρωλίγκα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι ανάμεσα στα φαβορί. Έτσι και φέτος, θεωρώ πως μπορούν να φτάσουν και οι δύο στο Φάιναλ Φορ».

Να γυρίσουμε λίγο τον χρόνο πίσω. Στο Ευρωμπάσκετ τι συνέβη; Γιατί τέτοια αποτυχία;

«Ακριβώς έτσι είναι. Αποτυχία είναι η κατάλληλη λέξη. Δεν ξέρω γιατί, αλλά φέτος δεν λειτουργήσαμε όπως πέρσι. Δεν ήμασταν σύνολο και χάσαμε πολλά ματς στις λεπτομέρειες. Αν κάποιο από αυτά τα είχαμε κερδίσει, όλα τώρα θα ήταν διαφορετικά. Πλέον θα πρέπει να δούμε το μέλλον και να φέρουμε και πάλι την ομάδα στις κορυφαίες θέσεις των μεγάλων διοργανώσεων».

Booking.com