Διακοπή στο "Δημοκρατικό άνοιγμα" της Τουρκίας
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Beşir Atalay δήλωσε  ότι  υπήρξε εκμετάλλευση κατά τη διαδικασία της άφιξης των ανταρτών του ΠΚΚ στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που ονομάζεται δημοκρατικό άνοιγμα αναφέροντας κατά λέξη:
"Αναβάλλουμε τον ερχομό, διακόπτουμε το θέμα που αφορά την κάθοδο από τα βουνά, την επιστροφή στο σπίτι".
"Η κοινωνία μας είναι ευαίσθητη σε κάποια θέματα. Αυτό έχει σημασία για μας, θα το αξιολογήσουμε", συμπλήρωσε.

Το γραφείο του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP) στην Ιστανμπούλ είχε ανακοινώσει την στις 21 Οκτωβρίου ότι πρόκειται να καλωσορίσει δεύτερη "ομάδα ειρήνης" -- αποτελούμενη από μέλη της  οργάνωσης Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) -- η οποία θα αφιχθεί στην Τουρκία από την Ευρώπη, για να στηρίξει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για περισσότερα δικαιώματα στους Κούρδους.

Εν τω μεταξύ, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επικρίνει την κυβέρνηση για την αποφυλάκιση και των 34 μελών της πρώτης αυτής ομάδας. "Αποτελεί πολιτική, ντε φάκτο αμνηστία που διενεργήθηκε μέσω του δικαστικού σώματoς", δήλωσε ο νομοθέτης του CHP Ίσα Γκοκ. Ένωση που εκπροσωπεί οικογένειες ανθρώπων που σκοτώθηκαν από μαχητές του ΡΚΚ επέκρινε και αυτή την κυβέρνηση για διοργάνωση "κρατικής τελετής για να καλωσορίσει τους τρομοκράτες".